ΠΟΕΔ: Παραμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς η τελική απόφαση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ήδη έχουν ανακοινώσει ότι δεν συμφωνούν με το κείμενο κοινής αποδοχής το οποίο τους παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Παραμονή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ληφθεί η τελική απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων όπως όλα δείχνουν. ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ήδη έχουν ανακοινώσει ότι δεν συμφωνούν με το κείμενο κοινής αποδοχής το οποίο τους παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Η ΠΟΕΔ διά στόματος Φίλου Φυλακτού αργά το απόγευμα του Σαββάτου και εν μέσω της συνεδρίασης του ΚΔΣ της οργάνωσης ανέφερε ότι η αποδοχή ή η μη αποδοχή της «νέας πρότασης», δεν είναι εύκολο. Ανέφερε ότι η τελική απόφαση είναι κάτι που θα ληφθεί στην κοινή συνεδρίαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων που δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, μια μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων. Στην εν λόγω κοινή συνεδρίαση η ΠΟΕΔ θα θέσει πρόταση και αμέσως θα συνέλθει εκ νέου σε νέα συνάντηση.

Αναφορικά με αυτό, ο κ.Φυλακτού τόνισε ότι η αναβολή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς για την Μέση εκπαίδευση ήταν απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και όχι των εκπαιδευτικών οργανώσεων, οι οποίες όπως τόνισε προχώρησαν σε άρση των μέτρων που ενδεχομένως να προκαλούσαν προβλήματα στην ομαλή έναρξη (παράδοση βιβλίων, κατανομή μαθητών στις τάξεις και ωρολόγια προγράμματα).

Ο κ.Φυλακτού σημείωσε ότι κάθε οργάνωση έχει δικαίωμα να λάβει τις δικές της αποφάσεις και τους τελευταίους 2 τουλάχιστον μήνες γίνονται διαφοροποιήσεις στις κοινές συνεδριάσεις των τριών.

«Ξέρουμε ότι και η Κυβέρνηση αναμένει την δική μας απάντηση. Εμείς βλέπουμε στον διάλογο που θα έρθει. Απαίτηση του κόσμου μας είναι η ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Η δυσκολία είναι πως ξεπερνιέται κάτι που είναι σε θέμα Αρχών. Λήφθηκαν αποφάσεις ερήμην μας. Μας απασχολεί το αύριο και όχι μόνο το σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Φίλος Φυλακτού.

Νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει ουσιαστικά τη νέα πρόταση, εξέδωσε η ΟΛΤΕΚ, όπως και η ΟΕΛΜΕΚ το βράδυ της Παρασκευής.


Επιστροφή
στην αρχή