Πλατεία Ελευθερίας: Πάει και η 3η Ιανουαρίου...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ούτε και σήμερα άνοιξε για τους πεζούς η γέφυρα στην πλατεία Ελευθερίας και ως εκ τούτου χάνεται ακόμη ένα χρονοδιάγραμμα

Χάθηκε και η σημερινή μέρα για τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας, καθώς όπως είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, στις 3 Ιανουαρίου θα παραδιδόταν η γέφυρα για τους πεζούς, ενώ το καλοκαίρι τα έργα θα ολοκληρώνονταν.

Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει, με αποτέλεσμα από σήμερα να τίθεται σε εφαρμογή η ρήτρα των 6.000 ευρώ ημερησίως, ως ποινή στην εργοληπτική εταιρεία.

Όπως είχε αναφερθεί τον Νοέμβριο στον «Π» το πρόβλημα προέκυψε με την περίφραξη (γυαλί) που θα τοποθετηθεί στο δυτικό στηθαίο της γέφυρας (δηλαδή στο μπροστινό της μέρος), του οποίου τα δείγματα δεν ικανοποίησαν τον αρχιτέκτονα και έτσι, επειδή πρόκειται για εξειδικευμένη τεχνική, χρειάστηκε να ζητηθεί εμπειρογνωμοσύνη από το εξωτερικό.

Σε σχέση με τα γλυπτά, διευκρινίστηκε ότι αυτά κατασκευάζονται στην Ελλάδα και, καθώς αντιμετωπίζουν και εκεί δυσκολίες με τις τεχνικές τους προδιαγραφές, θα καθυστερήσει και αυτό το κομμάτι του έργου.

Σημειώνεται πάντως, πως στον Δήμο Λευκωσίας αναφέρουν ότι εντός Ιανουαρίου, θα ανοίξει η οδός Κωστάκη Παντελίδη για πρόσβαση για τα αυτοκίνητα.

 


Επιστροφή
στην αρχή