Πιθανό κρούσμα φυματίωσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Υπό διερεύνηση βρίσκεται πιθανό κρούσμα φυματίωσης που εντοπίστηκε σε νεοσύλλεκτο στρατιώτη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λεμεσού, την Τρίτη.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται πιθανό κρούσμα φυματίωσης που εντοπίστηκε σε νεοσύλλεκτο στρατιώτη στο ΚΕΝ Λεμεσού, την Τρίτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς «την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, στο ΚΕΝ Λεμεσού, στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων/ ελέγχων που γίνονται στους επαναπατρισθέντες νεοσύλλεκτους (Ν/Σ) οπλίτες, εντοπίστηκε σε Ν/Σ στρατιώτη, πιθανό κρούσμα φυματίωσης».

«Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση», αναφέρεται.

 

Προστίθεται ότι «ο εν λόγω οπλίτης, διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για παρακολούθηση».

Παράλληλα για προληπτικούς λόγους έγιναν ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις σε όλο το προσωπικό το οποίο ήρθε σε επαφή με τον ασθενή.

 

Αναφέρεται τέλος ότι η «Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΦ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για παρακολούθηση της κατάστασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των Αξιωματικών και Οπλιτών της Δύναμης που υπηρετούν στο υπόψη Στρατόπεδο».

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή των υγειονομικών υπηρεσιών της ΕΦ Χρίστο Κυπριανού, πρόκειται για επαναπατρισθέντα εθνοφρουρό. Τόνισε ότι είναι πιθανό κρούσμα φυματίωσης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεωεν των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του αναμένονται αύριο, ωστόσο όπως είπε, δεν φαίνεται να υπάρχουν οποιαδήποτε συμπτώματα που να καταδεικνύουν εκδήλωση της ασθένειας.


Επιστροφή
στην αρχή