Πιθανοί μπελάδες για Κύπρια πρωταθλήτρια - Θετική στο πρώτο δείγμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΣΤΙΒΟΣ

Γι’ αυτό δεν έλαβε μέρος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου, με το επίσημο δικαιολογητικό να λέει: «Λόγω προσωπικού και οικογενειακού προβλήματος»

Πριν από λίγες μέρες αθλητική εφημερίδα στην Ελλάδα αποκάλυψε ότι Κύπρια αθλήτρια ενώ δικαιούτο και είχε δηλωθεί για να λάβει μέρος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Βερολίνο, τελικά δεν πήγε λόγω του ότι σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε θετική.

Οι πληροφορίες του Politis Sports λένε ότι το δημοσίευμα είχε βάση και πράγματι η αθλήτρια βρέθηκε θετική στο πρώτο δείγμα, μετά από ξαφνικό έλεγχο που έγινε τον Ιούλιο εκεί που προπονείτο η αθλήτρια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έλαβε μέρος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Βερολίνο, με το επίσημο δικαιολογητικό να λέει: «Λόγω προσωπικού και οικογενειακού προβλήματος».

Με αυτό φυσικά δεν εξυπακούεται ότι η αθλήτρια βρέθηκε ντοπαρισμένη και θα τιμωρηθεί με τις προβλεπόμενες ποινές που υπάρχουν στους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF).

Αυτό θα γίνει αν και στο δεύτερο δείγμα είναι θετική. Υπάρχει η πιθανότητα του λάθους, έστω και πολύ μικρή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του δεύτερου δείγματος δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του ονόματος  της αθλήτριας, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τη γνωμάτευση της επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πάντως, μετά τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες του κυπριακού αθλητισμού, έρχεται αυτό να τις μειώσει σε κάποιο βαθμό και θα είναι πλήγμα αν επιβεβαιωθεί στο δεύτερο δείγμα ότι η αθλήτρια είχε ντοπαριστεί!

 

 

 

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή