Πίσω στα θρανία οι συνδικαλιστές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πανέτοιμοι να γυρίσουν στις έδρες τους. Ο «Π» εξασφάλισε και σας παρουσιάζει τα σχολεία που έχουν διοριστεί οι συνδικαλιστές

Η κρίση στην παιδεία είχε και παράπλευρες απώλειες. Κυρίως για τους συνδικαλιστές οι οποίοι παραδοσιακά μετά την εκλογή τους απολαμβάνουν ολική ή και μερική απαλλαγή από το διδακτικό τους έργο. Για να προωθούν τα αιτήματα του κλάδου. Για να επισκέπτονται τα σχολεία και να ακούνε τα παράπονα των εκπαιδευτικών. Στις 4 Ιουλίου βέβαια το Υπουργικό Συμβούλιο αφαίρεσε αυτό το προνόμιο των συνδικαλιστών με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να τους επαναφέρει πίσω στα σχολεία. Έτσι αύριο Δευτέρα όλοι θα παρουσιαστούν στα σχολεία που έχουν τοποθετηθεί. Πάντως, οι εκπαιδευτικοί των οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ δηλώνουν πανέτοιμοι να επιστρέψουν στις έδρες τους. Ο «Π» εξασφάλισε και σας παρουσιάζει τα σχολεία που έχουν διοριστεί οι συνδικαλιστές.

Πίσω στις έδρες οι καθηγητές

Στο Λύκειο Στροβόλου ως βοηθός διευθυντής επιστρέφει ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, ενώ ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Παντελής Νικολαΐδης τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Γυμνάσιο Βεργίνας επίσης ως βοηθός διευθυντής. Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Μάριος Κανικλίδης έχει μετατεθεί ως καθηγητής σε σχολείο της Λάρνακας, και ο Γαβριήλ Γαβριήλ γενικός ταμίας της οργάνωσης επιστρέφει στην έδρα ως καθηγητής σε σχολείο της Λεμεσού. Ο γενικός οργανωτικός κ. Κουτσίδης διορίστηκε στο Λύκειο Κύκκου Α’ ως καθηγητής και ο βοηθός γεν. οργανωτικός κ. Θέμης Πολυβίου θα συνεχίσει στο Γυμνάσιο Έγκωμης. Όσον αφορά τον βοηθό γενικό ταμία κ. Γιάννη Νικολαΐδη θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Γυμνάσιο Λεμύθου, το οποίο είναι εξατάξιο, ενώ ο Χαράλαμπος Χριστοδούλου θα είναι μαζί με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ στο Λύκειο Στροβόλου. Ο κ. Γιωργάλλας από την ερχόμενη Δευτέρα θα ασκεί τα καθήκοντά του στο Γυμνάσιο Κιτίου, ενώ ο Αλκίνος Λαζάρου θα είναι στην επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Πόλης Χρυσοχούς. Σε σχολεία της επαρχίας Αμμοχώστου θα είναι ο κ. Τζιώρτας και ο κ. Παπαγεωργίου. Επίσης, ο Πέτρος Γάης, καθηγητής πληροφορικής, τη Δευτέρα θα είναι στο Λύκειο Λατσιών, ενώ στη Λάρνακα έχει μετατεθεί ο κ. Κωνσταντίνου και συγκεκριμένα στην Αραδίππου. Σε σχολεία της επαρχίας Λεμεσού θα είναι οι κύριοι Ζαχαριουδάκης και Ματθαίου, όπως και η κ. Δημητριάδου. Τέλος, σε σχολείο της Λευκωσίας και ειδικότερα στο Λύκειο Ακρόπολης θα είναι από τη Δευτέρα ο κύριος Ασλανίδης, ο οποίος διδάσκει Φυσική.

Η επιστροφή των δασκάλων

Στα δημοτικά σχολεία επιστρέφουν και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔ. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού έχει διοριστεί στο Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά, ενώ ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους στο Ε’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού. Στα Λατσιά θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης κ. Σκουρουπάτης, ενώ ο γενικός οργανωτικός κ. Κωνσταντίνου έχει διοριστεί σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λεμεσού. Οι κύριοι Αιμίλιος Χριστοδούλου, β’ γενικός οργανωτικός, και Γεωργιάδης Γιώργος, πρόεδρος της εκτελεστικής γραμματείας Πάφου, θα βρίσκονται από αύριο σε σχολεία της επαρχίας Πάφου. Όσον αφορά τον κ. Τσούκκα, βοηθό γενικό οργανωτικό γραμματέα, έχει διοριστεί στο Δημοτικό Σωτήρας. Επίσης, ο κ. Κυριάκου, πρόεδρος της εκτελεστικής γραμματείας Λευκωσίας, έχει διοριστεί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου. Ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΔ και πρόεδρος της εκτελεστικής γραμματείας Λεμεσού κ. Βρασίδα από αύριο Δευτέρα θα βρίσκεται σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λεμεσού και ο κ. Αναγνώστου, πρόεδρος της εκτελεστικής γραμματείας Λάρνακας στο Δημοτικό Δροσιάς. Οι πρόεδροι των εκτελεστικών γραμματειών Πάφου και Κερύνειας, κ. Τσολάκκης και κ. Κατσελλή, από τη Δευτέρα θα είναι στις έδρες τους στις επαρχίες Μόρφου και Αραδίππου αντίστοιχα. Στην επαρχία Λευκωσίας θα βρίσκονται οι κύριοι Φιλιππίδης και Θεοφάνους. Ο κ. Φιλιππίδης έχει διοριστεί στο Δημοτικό Παλλουριώτισσας και ο κ. Θεοφάνους στο Δημοτικού Ιδαλίου. Ο γραμματέας της εκτελεστικής γραμματείας Μόρφου κ. Οικονομίδης έχει αποσπαστεί στο Γραφείο Τύπου του υπουργού Παιδείας. Όσον αφορά τα μέλη της ΠΟΕΔ Χατζηλεωνίδα Στάθη και Μάριο Ρήγα, έχουν διοριστεί αμφότεροι στα Δημοτικά Σχολεία Λεμεσού Δ’ και Ύψωνα αντιστοίχως. Επίσης, σε δημοτικά της επαρχίας Λάρνακας θα βρίσκονται οι Αλαμπρίτης Μάκης (Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου), Στυλιανού Μάριος (Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου) και Ιεροδιακόνου Κώστας (Δημοτικό Σχολείο Τρούλλων). Στην επαρχία Αμμοχώστου έχουν διοριστεί τα μέλη της ΠΟΕΔ Αλεξόπουλος Μιχάλης, Τριανταφυλλή Χιονούλα και Λοΐζος Λοΐζου. Τέλος, τα μέλη της ΠΟΕΔ Γεωργιάδου Αγάθη, Ξενοφώντος Αντρέας, Σέργιος Σεργίου και Αννίβα Ευρυδίκη από αύριο θα βρίσκονται στα Δημοτικά Σχολεία Αρεδιού, Πάνω Πολεμιδιών, Πάφου και Αγίας Άννας αντίστοιχα.

 


Επιστροφή
στην αρχή