Κεττής: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης διαρροής αερίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η διαρροή ξεκίνησε από σταθμευμένο κοντέινερ, ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη για λόγους ασφαλείας.

 Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αντιμετώπιση περιστατικού διαρροής αερίου από κυλίνδρους, έξω από το λιμάνι Λεμεσού.

Αυτό δήλωσε το πρωί στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο Εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττής, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό κυλίνδρων, γεγονός που απαιτεί συνέχιση των προσπαθειών ψύξης τους, μέχρι να σταματήσει η διαρροή του αερίου, που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το είδος του.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η διαρροή ξεκίνησε από σταθμευμένο κοντέινερ, ενώ  η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη για λόγους ασφαλείας.

Όπως εξήγησε, η πληροφόρηση που έλαβε η Πυροσβεστική κάνει λόγο για κυλίνδρους που έφτασαν στο λιμάνι Λεμεσού με σκοπό να επαναεξαχθούν και που περιέχουν τρία διαφορετικά είδη αερίων: ασετιλίνη, οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Ωστόσο, τόνισε, τίποτε δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα ως προς το ποιο είναι το αέριο στους κυλίνδρους που υπέστησαν διαρροή, γι’ αυτό τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για αντιμετώπιση του επικινδυνότερου αερίου, δηλαδή της ασετιλίνης.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια του κοινού.


Επιστροφή
στην αρχή