Πυρκαγιές Ελλάδα: Στους 25 οι αγνοούμενοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28

Εικοσιπέντε είναι οι αγνοούμενοι από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, συνεχίζεται η έρευνα για τους 25 αγνοούμενους που έχουν δηλωθεί επισήμως από τα οικεία τους πρόσωπα στην Πυροσβεστική. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

«Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, κατά την ενημέρωση, η κ. Μαλλίρη δεν ανακοίνωσε τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Η Πυροσβεστική υπηρεσία, σε διευκρινιστική τοποθέτησή της η οποία αφορά δημοσιεύματα που ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών σε 91, αναφέρει:

«Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους.

Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι».


Επιστροφή
στην αρχή