Πυρκαγιά; Μεγάλη; Καλέστε τον Παΐσιο!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Γιατί δεν πήγε πριν ο Παΐσιος, να… σώσει και τους άλλους; Μπορεί να μην έβρισκε το μαγικό κάστανο, τι να σας πω; Τις παντόφλες του, ίσως;

Όσο περνούν τα χρόνια, το conspiracy theory που έχω στο μυαλό μου μεγαλώνει κι αυτό μαζί μου. Είναι στιγμές που, στην έλλειψη άλλης διεξόδου, νιώθω σίγουρος ότι ισχύει. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Με τρεις κουβέντες, η θεωρία έχει ως εξής: Η Κύπρος δεν είναι χώρα. Είναι ένα ανοιχτό ίδρυμα ψυχικής υγείας, στο οποίο εδώ και δεκαετίες ο έξω κόσμος διενεργεί πειράματα για να δει πώς η κάθε διαταραχή επιδρά όταν μαζικοποιείται και γίνεται πλέον μια μεγάλη κοινωνική ομάδα σε ένα σύνολο. Μόνο έτσι μπορεί, λοιπόν, να εξηγηθεί το εύρος του προβλήματός μας.

Ένας #Pellotopos, όπως προ καιρού τον είχα βαφτίσει, στον οποίο οι πελλοί, εμείς δηλαδή, κυκλοφορούμε νομίζοντας ότι έχουμε μια ζωή όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι. Χωρίς να γνωρίζουμε ότι ζούμε για να μας παρακολουθούν κάποιοι άλλοι.

Πώς ήταν το Truman Show με τον Jim Carrey; Έτσι. Απλώς εμάς είναι για καλό. Είναι για προσφέρουμε κάτι στην ανθρωπότητα, όταν ολοφάνερα η ύπαρξη του είδους μας όχι μόνο δεν προσφέρει το παραμικρό αλλά γίνεται και βάρος ασήκωτο σε όποιον έχει την ατυχία να μπλέξει με το παρανοϊκό πράγμα που ονομάζεται Κυπραίος.

Θα σας δώσω δύο μόνο παραδείγματα των ημερών. Και θέλω να μου πείτε σε ποια άλλη χώρα -χώρα γενικώς δεν μιλάω για ανεπτυγμένες ή υποανάπτυκτες- θα μπορούσε να είχαν συμβεί.

Το Σάββατο μάθαμε πως η Κυπριακή Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας μάλιστα κονδύλια της ΕΕ (σ.σ. τα βάσανά σας Ευρωπαίοι είναι πίσω ακόμα), χρηματοδότησε ένα δοχείο για κατούρημα.

Αντρικό δοχείο, το οποίο έχει σχήμα σκυμμένης στα τέσσερα –ακέφαλης- γυναίκας με τον κατασκευαστή να έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο πεταχτό σχήμα του πισινού και του στήθους της.

Μοιάζει με σεξουαλικό βοήθημα για ουρολάγνους αλλά δεν είναι. Σύμφωνα με τον εμπνευστή του το σχήμα εδόθη για να… βοηθά τους άντρες να κατουρούν πιο άνετα από ό,τι με το παραδοσιακό δοχείο! Βάζοντας το πουλί τους εκεί όπου θα ήταν το κεφάλι της γυναίκας.

Σε μία κανονική χώρα, όπου οι αρμόδιοι που το χειρίστηκαν (θα) είχαν σώας τα φρένας, ο αιτητής θα είχε λάβει, αντί χρηματοδότησης, μια επιστολή με την οποία θα του γινόταν η σύσταση να περιορίσει τα βίτσια του στον προσωπικό του χώρο και επίσης να ψάξει με έναν ψυχοθεραπευτή το όλο σκηνικό με το γούστο για κατούρημα σε μια τουρλωμένη γυμνή και ακέφαλη γυναίκα. Μια πολύ αυταρχική μάνα, ίσως;

Εδώ; Εδώ πολλοί (και… πολλές επίσης) το βρήκαν και αστείο. Και τίποτα δεν έγινε.

Την επομένη, η μεγαλύτερη εφημερίδα του #Pellotopos κυκλοφόρησε πρωτοσέλιδα με ένα παραλήρημα το οποίο επικαλούμενο μια θολή κιόλας φωτογραφία ενός μοναχού σε ένα μπαλκόνι στις πυρκαγιές στο Μάτι, κατέθετε (σοβαρά, όχι αστεία) τη θεωρία ότι επρόκειτο λέει για τον… Παΐσιο (τον πεθαμένο ναι) o οποίος μετά που «εμφανίστηκε» εκεί, άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου και σώθηκαν κάποιοι άνθρωποι.

Καλά. Δεν συζητώ την επιλογή του «Φιλελεύθερου» να δημοσιεύσει και μάλιστα πρωτοσέλιδα αυτή την αθλιότητα. Ήταν ξεκάθαρα μια πράξη επικίνδυνου κρετινισμού για αύξηση της κυκλοφορίας αλλά και κατάργηση της ίδιας της έννοιας της δημοσιογραφίας σε μια κοινωνία η οποία χάνει με ραγδαίους ρυθμούς την επαφή με την εποχή της και την πραγματικότητα, γυρνώντας στον Μεσαίωνα.

Όμως, είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να πιστεύουν, το 2018, ότι ένας καλόγερος που πέθανε και μετατράπηκε -εν αγνοία του κιόλας για να είμαστε δίκαιοι- σε μια καλοκουρδισμένη βιομηχανία μεσαιωνισμού με τρελά κέρδη…

… ότι λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός «εμφανίστηκε» στις πυρκαγιές της Αττικής και έτσι άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου και σώθηκαν άνθρωποι; Και όλοι αυτοί που πέθαναν; Δεν σκέφτηκε να εμφανιστεί πριν να κάνει τα μαγικά του και να σβήσει τις εστίες να μην καεί τόσος κόσμος; Εκτός κι αν είχε χάσει το μαγικό κάστανο!

Είναι δυνατόν, διερωτάται κανείς, να υπάρχουν -που φυσικά και υπάρχουν και πληθύνονται συνεπεία της συνεχούς αποβλάκωσης, της βλαχιάς και της καθυστέρησης που καλλιεργούν πολλοί, όχι μόνο οι ιθύνοντες του «Φ»- άνθρωποι που τα πιστεύουν; Δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα φάρμακα; Και είναι και έξω;

Φυσικά και είναι. Και είναι παντού. Γιατί; Αυτό σας λέω τόση ώρα. ΔΕΝ εξηγείται αλλιώς. Μόνο εάν μας έχουν για πειράματα μπορεί να είναι τέτοια η έκταση της παράνοιας και της καθυστέρησης σ’ αυτή τη χώρα.

Αν έχετε άλλες εισηγήσεις εσείς, ευχαρίστως να τις ακούσω.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

O Λιλλήκας, ο χωρισμός και όσα πρέπει να μάθει ο τόπος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 18:05 (τελευταία ενημέρωση 18:05)

ΑΠΟΨΗ

Οι «εσωτερικοί εχθροί» μας...Του Γιώργου Κουμουλλή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΛΛΗΣ, 16:47 (τελευταία ενημέρωση 16:47)

ΑΠΟΨΗ

Γιατρέ, τι είναι η ψυχή;...Του Γιώργου Τζίβα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΒΑΣ, 14:53 (τελευταία ενημέρωση 14:53)

Επιστροφή
στην αρχή