Πήρε διαβεβαιώσεις για το δείπνο ο Πρόεδρος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Διαβεβαιώσεις για το δείπνο της 30ης Μαϊου έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ΗΕ από την Διευθύντρια του Γραφείου του ΓΓ του ΟΗΕ Susana Malcorra.

Τις διαβεβαιώσεις που ζήτησε για το δείπνο της 30ης Μαίου έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέχεια της επιστολής του Προέδρου ημερομηνίας 17 Μαϊου προς τον ΓΓ των ΗΕ.

 

Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ΗΕ, από την Διευθύντρια του Γραφείου του ΓΓ του ΟΗΕ  Susana Malcorra, στην διάρκεια χθεσινοβραδινής τους συνάντησης.

 

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης με γραπτή του ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, οι διαβεβαιώσες δόθηκαν από την κ. Malcorra, λόγω της απουσίας του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στο εξωτερικό.

 

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι και ερωτηθείς κατά πόσον η Κυβέρνηση έλαβε απαντήσεις για τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση δεν έθεσε θέμα Ντάουνερ. Οι διαβεβαιώσεις πρόσθεσε που έλαβε ο κ. Αιμιλίου ήταν μόνο για τον χαρακτήρα του δείπνου.

Ο κ. Στυλιανίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του Αλεξάντερ Ντάουνερ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων πριν από το δείπνο.

 

Φαγητό για έξι ή περισσότερους

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του "Π", ο αρχικός σχεδιασμός για το δείπνο προέβλεπε την συμμετοχή έξι ατόμων: Τα ζεύγη Αναστασιάδη και Έρογλου, την οικοδέσποινα Λίζα Μπάντεγχαϊμ και τον Αλεξάντερ Ντάουνερ. Ένα από τα ζητήματα που τίθενται, είναι το κατά πόσο τους δύο ηγέτες, θα πλαισιώνουν άτυποι πρακτικογράφοι, ενώ ως γνωστόν υπάρχει σε τέτοιες περιστάσεις ανάγκη για παρουσία "συνοδού" του Ντερβίς Έρογλου, αφού ο Τ/κ ηγέτης δεν κατέχει επαρκώς την αγγλική γλώσσα. Είναι πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και άλλοι, πέραν των προαναφερθέντων στο "τραπέζι".

 


Επιστροφή
στην αρχή