Ποιος θα μοιράσει βιβλία στα παιδιά;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αν η κρίση στην παιδεία δεν ξεπερασθεί σύντομα θα δούμε γονείς να μοιράζουν βιβλία και να συνοδεύουν τα παιδιά τους σε εκδρομές και εκκλησιασμούς.

Εδώ και αρκετές μέρες εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία έχουν μεταφερθεί στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Δημοτική, Γυμνασιακή, Λυκειακή, Τεχνική.

Στα σχολεία μας φοιτούν αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά γύρω στις 115.000 μαθητές, οι οποίοι κατά μέσο όρο παραλαμβάνουν την πρώτη μέρα παρουσίας τους στο σχολείο από 8 έως 12 βιβλία ο καθένας. Με λίγα λόγια στις αποθήκες των σχολείων βρίσκονται πέριξ του 1 εκατ βιβλία αναμένοντας τους μαθητές να τα παραλάβουν.

Διαβάστε επίσης: Η ΠΟΕΔ κατήγγειλε τον Χαμπιαούρη στην Αστυνομία

Ποιος θα τα παραδώσει στα παιδιά μόλις ξεκινήσει το σχολείο; Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποφάσισαν χθες ότι θα απέχουν από κάθε εξωδιδακτική δραστηριότητα. Υπό κανονικές συνθήκες, κατά την πρώτη μέρα παρουσίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία διορίζεται από το Διευθυντή επιτροπή βιβλίων με επικεφαλής ένα βοηθό διευθυντή. Επιλέγονται συνήθως άνδρες εκπαιδευτικοί λόγω του βάρους των βιβλίων. Η ομάδα αυτή των καθηγητών κουβαλά τα βιβλία και τα τοποθετεί κατά τάξεις σε μεγάλες αίθουσες του σχολείου όπου υπό την εποπτεία τους όλα τα τμήματα του σχολείου περνούν και τα παραλαμβάνουν την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων.

Στη συνέχεια οι μαθητές μεταβαίνουν στα τμήματα τους όπου στην παρουσία του υπευθύνου τμήματος ελέγχονται ένα προς ένα μέσω καταλόγου. Αν υπάρχουν ελλείψεις, αν κάποιοι βιβλία δεν παραληφθούν, καταγράφονται και ο υπεύθυνος τμήματος σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου τα παραγγέλλουν από το τυπογραφείο του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υπεύθυνος τμήματος είναι αρμόδιος να παραλάβει αυτά τα βιβλία και να τα μοιράσει στους μαθητές.

Διαβάστε επίσης: Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν εντολή από τα μέλη τους για απεργία

Σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Παιδείας αν οι εκπαιδευτικοί αρνηθούν μέχρι τέλους να αναλάβουν την ευθύνη του διαμοιρασμού των βιβλίων, οι σύνδεσμοι γονέων έχουν υποσχεθεί ότι θα συνδράμουν το υπουργείο. Υπ αυτές τις συνθήκες αν η κρίση στην παιδεία δεν ξεπερασθεί σύντομα, θα δούμε τους γονείς να μοιράζουν βιβλία και επίσης να συνοδεύουν τα παιδιά τους σε εκδρομές και εκκλησιασμούς. 

* Φωτογραφίες: Χρίστος Θεοδωρίδης


Επιστροφή
στην αρχή