Ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο της ρωσικής πρεσβείας;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση εξελίσσεται ένα (φαινομενικά;) τροχαίο περιστατικό που έλαβε χώραν στα τέλη Ιουνίου στη Λευκωσία.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση εξελίσσεται ένα (φαινομενικά;) τροχαίο περιστατικό που έλαβε χώραν στα τέλη Ιουνίου στη Λευκωσία, το οποίο για την Αστυνομία φαίνεται –για λόγους που ενδεχομένως γίνουν κατανοητοί στη συνέχεια- ως να μην έχει συμβεί! Στις 26 του περασμένου Ιουνίου, στην έξοδο της Λευκωσίας, αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο της ρωσικής πρεσβείας με διπλωματικές πινακίδες 29CD084, το οποίο οδηγούσε υπάλληλος του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο. Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστη υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή η οποία μίλησε στον «Π», το διπλωματικό αυτοκίνητο οδηγούσε γυναίκα, η οποία συνοδευόταν από άλλον υπάλληλο της πρεσβείας, ο οποίος φαινόταν να βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Η ίδια αστυνομική πηγή ανέφερε ότι επιχειρήθηκε να δωροδοκηθεί ο αστυνομικός που διενεργούσε τον έλεγχο στοιχείων, ώστε το περιστατικό να αγνοηθεί. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός αρνήθηκε και έκανε τη δουλειά του όπως έπρεπε (η γνωστή διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις). Σημειώνεται πως σε σχετικό σημείωμα του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών προς όλες της πρεσβείες, αναφέρεται ρητά πως ο μόνος διπλωμάτης που μπορεί να οδηγεί αυτοκίνητο με διπλωματικές πινακίδες είναι αυτός που είναι διαπιστευμένος στη χώρα υποδοχής.

Αλληλογραφία μεταξύ ΥΠΕΞ – πρεσβείας

Με ρηματική διακοίνωση που απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στη χώρα μας, ημερομηνίας 29 Αυγούστου, ζητείται η συνδρομή της πρεσβείας στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την οδηγό του οχήματος 29CD084, αναφορικά με περιστατικό που συνέβη στις 26 Ιουνίου 2016. Σε απαντητική επιστολή της, στις 8 Σεπτεμβρίου, η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία σημειώνει ότι το αυτοκίνητο με διπλωματικές πινακίδες 29CD84 είναι εγγεγραμμένο στο όνομα της ρωσικής πρεσβείας στο νησί και προσθέτει ότι για να δώσει τις πληροφορίες που ζητήθηκαν, θα πρέπει το κυπριακό ΥΠΕΞ να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό της 26ης Ιουνίου του 2016.

Από την Αστυνομία ζητήσαμε επίσημη επιβεβαίωση του περιστατικού και ενημέρωση για το πού βρίσκεται η υπόθεση. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι τέτοιο συμβάν δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο! Πηγή από το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στον «Π» ότι η υπόθεση οδεύει προς κλείσιμο, εάν δεν έχει ήδη κλείσει, διά της γνωστής μεθόδου του καταχωνιάσματος στο συρτάρι...

 

 


Επιστροφή
στην αρχή