Ποιος είναι ο ΥΠΟΙΚ του Σταύρου Μαλά;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, ωστόσο κάποιες εκκρεμότητες παραμένουν σε ότι αφορά το συμβόλαιό του, ο οποίος είναι ανώτερος στέλεχος της KPMG

Ο εκλεκτός του Σταύρου Μαλά για τη θέση του υπουργού οικονομικών είναι κατά πάσα πιθανότητα ο οικονομολόγος Τάσος Γιασεμίδης. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε αυτό, ωστόσο κάποιες εκκρεμότητες παραμένουν σε ότι αφορά το συμβόλαιο του κ. Γιασεμίδη ο οποίος είναι ανώτερος στέλεχος του ελεγκτικού οίκου KPMG.  

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν πάντως αργότερα σήμερα το απόγευμα, αφού ο κ. Γιασεμίδης βρίσκεται στο εξωτερικό και επιστρέφει στην Κύπρο στις 3.30μμ.

Ο Τάσος Γιασεμίδης, είναι οικονομολόγος και εργάζεται ως διοικητικός σύμβουλος σε θέματα Φορολογικών Υπηρεσιών στην KPMG Κύπρου.  Επίσης είναι μέλος της Ομάδας Υπηρεσιών Αφερεγγυότητας και είναι ο υπεύθυνος του Τμήματος των Εταιρικών Υπηρεσιών και Οικονομικών Μελετών. Εργάζεται στην KPMG Κύπρου από το 2002, ενώ την περίοδο 2009- 2013 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης. Από το 2009 διδάσκει P.A. College με γνωστικό αντικείμενο τη φορολογία.

Πολιτικά υπήρξε μέλος της ΕΔΕΚ, από την οποία παραιτήθηκε μετά την παραίτηση του Γιαννάκη Ομήρου. Ο κ. Γιασεμίδης ήταν στενός συνεργάτης του κ. Ομήρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετείχε στην ομάδα εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από τα κόμματα για τη διαπραγμάτευση των νομοσχεδίων του πλαισίου αφερεγγυότητας.


Επιστροφή
στην αρχή