Ποιο το απλό μυστικό για ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή

BUZZLIFE /PEOPLE
Τα ζευγάρια που έχουν υγιή σεξουαλική ζωή είναι πιο ευτυχισμένα και οι επιστήμονες βρήκαν μία εξήγηση. Τι λέει έρευνα του Πανεπιστήμιο του Τορόντο...

Οι ειδικοί ανέλυσαν 4 μελέτες που έγιναν σε ζευγάρια από τις ΗΠΑ και την Ελβετία. Συνολικά οι έρευνες κατέληγαν στη διαπίστωση ότι τα ζευγάρια που ήταν περισσότερο ενεργά σεξουαλικά ανέφεραν και μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή τους.
Επίσης, είχαν περισσότερα θετικά συναισθήματα τόσο το πρωί μετά την σεξουαλική επαφή όσο και γενικότερα.

Το στοιχείο που ερμηνεύει το συσχετισμό σεξ-ευτυχίας είναι η τρυφερότητα. Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο δείχνει ότι η ικανοποίηση που έχουν τα ζευγάρια με συχνές ερωτικές επαφές δεν φαίνεται να εξηγείται μόνο από την ίδια την επαφή, αλλά από την στοργή που τη συνοδεύει π.χ. τα χάδια και οι αγκαλιές, που σε μεγάλο βαθμό αιτιολογούν τον συσχετισμό του σεξ με την ευτυχία.

Στην ερώτηση αν το σεξ ενισχύει την ευτυχία ή τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν συχνότερα σεξ, η απάντηση, οι έρευνες συγκλίνουν στο ότι συμβαίνει μάλλον το πρώτο.
Οι τακτικές ερωτικές συνευρέσεις οδηγούν σε θετικά συναισθήματα την επόμενη μέρα. Αντίθετα, η καλή διάθεση και τα θετικά συναισθήματα δεν φάνηκε να αυξάνουν τις πιθανότητες σεξουαλικής επαφής τις επόμενες 24 ώρες. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin.

Διαβάστε επίσης:

BUZZLIFE

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για το τροχαίο στον Άγιο Δομίνικο

BUZZLIFE , 18:11 (τελευταία ενημέρωση 18:11)

BUZZLIFE

Τροχαίο στον Άγιο Δομίνικο -ποιοι παίκτες τραυματίστηκαν;

BUZZLIFE , 16:38 (τελευταία ενημέρωση 16:38)

BUZZLIFE

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας...

BUZZLIFE , 16:04 (τελευταία ενημέρωση 16:04)

Επιστροφή
στην αρχή