Πιο κοντά στην πώληση δανείων η Τράπεζα Κύπρου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στο πρόσφατο παρελθόν, ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τα επενδυτικά ταμεία Pimco, Apollo και Loan Star

Την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα Κύπρου έλαβε από ενδιαφερόμενους επενδυτές προσφορές για την αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 3 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στο πρόσφατο παρελθόν, ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τα επενδυτικά ταμεία Pimco, Apollo και Loan Star.

Εν όψει της οριστικοποίησης της συναλλαγής, η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι μεταθέτει την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, ανακοίνωση που ήταν προγραμματισμένο να γίνει αύριο. Η τράπεζα «επιδιώκει την οριστικοποίηση των όρων μιας διαρθρωτικής λύσης για μέρος του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων και την επίδρασή τους στα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Η Εταιρία επιβεβαιώνει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα από τις οργανικές δραστηριότητες κατά το δεύτερο τρίμηνο, εξαιρουμένης της επίδρασης από οποιεσδήποτε επιταχυνόμενες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, είναι γενικά όπως αναμενόταν και σύμφωνα με την απόδοση του α΄ τριμήνου.

Τα οικονομικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018, πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνάντησης, στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Για την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένη και η πραγματοποίηση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συγκροτήματος.


Επιστροφή
στην αρχή