Ποιοι δεν θέλουν τους ουρανοξύστες στην Πάφο - Καταγγελίες Φαίδωνος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον «Πολίτη 107.6» ο Δήμαρχος Πάφου, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί στον Δήμο 4 -5 αιτήσεις αδειοδότησης τέτοιων κτηρίων

Ουρανοξύστες στην πόλης της Πάφου προανήγγειλε ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σε δηλώσεις του στον «ΠΟΛΙΤΗ 107.6» και την εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι σε λίγες μέρες θα ξεκαθαρίσει η διαδικασία και το πλαίσιο αδειοδότησης ψηλών κτηρίων στην Πάφο.

Μίλησε για δημόσια διαβούλευση, για διαφάνεια και για μη μίμηση του «καθεστώτος αναρχίας», που υποστήριξε πως υπάρχει στη Λεμεσό.

Ο κ. Φαίδωνος τόνισε πως η Πάφος δεν θα προχωρήσει σε μία πολιτική δεκάδων ψηλών κτηρίων, αλλά 10 -15, με μέτρο και λογική.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι επιχειρηματίες που διαθέτουν ψηλά κτήρια στη Λεμεσό δεν θέλουν να ανοίξει αυτή η αγορά ακινήτων στην Πάφο, για να έχουν – όπως υποστήριξε – το μονοπώλιο. Αποκάλυψε ότι αυτοί οι επιχειρηματίες έχουν κάνει εκκλήσεις σε κέντρα αποφάσεων, ώστε τα ψηλά κτήρια να παραμείνουν στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί στον Δήμο 4 -5 αιτήσεις αδειοδότησης τέτοιων κτηρίων. Ως παράδειγμα ανέφερε μία περίπτωση 15όροφου κτηρίου και μία άλλη 10 ορόφων.

Σκοπός των Δημοτικών Αρχών, σημείωσε, είναι να γίνει διάλογος με την Κεντρική Πολεοδομία ώστε να ξεκαθαρίσει η διαδικασία και το πλαίσιο αδειοδότησης ψηλών κτηρίων στην Πάφο και να μπορούν οι Δημοτικές Αρχές να δώσουν απαντήσεις στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Όπως διευκρίνισε, σε λίγες μέρες θα ξεκαθαρίσει η διαδικασία και το πλαίσιο αδειοδότησης ψηλών κτηρίων στην Πάφο.


Επιστροφή
στην αρχή