Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύουμε μαζί

BUZZLIFE /HEALTH

Αν έχεις παρατηρήσει ότι κάποια τρόφιμα σαπίζουν γρηγορότερα από κάποια άλλα είναι επειδή μάλλον βάζεις μαζί αυτά που δεν πάνε.

Κυρίως αυτά είναι φρούτα και λαχανικά. Κάποια φρούτα παράγουν μια ανιχνεύσιμη χημική ουσία, που ονομάζεται αιθυλένιο, όσο ωριμάζουν και σαπίζουν. Έτσι, αυτά τα φρούτα καλό είναι να αποθηκεύονται χωριστά από άλλες τροφές ώστε να μην τις επηρεάσουν.

Ας δούμε ποια τρόφιμα είναι αυτά που πρέπει να αποθηκεύονται μόνα τους και ποια δεν πάνε μαζί.

Τρόφιμα που πρέπει να αποθηκεύονται μόνα τους:

Μήλα-αχλάδια
Αβοκάντο
Αγγούρια
Ώριμες μπανάνες
Λάχανο
Μελιτζάνα
Μαρούλι
Πεπόνια
Μάνγκο
Μανιτάρια
Κρεμμύδια
Ντομάτες
Ροδάκινα-νεκταρίνια
Δαμάσκηνα

Δεν πάνε μαζί:
Κολοκύθι με μήλα και αχλάδια
Μήλα με πορτοκάλια
Κρεμμύδια με πατάτες
Αβοκάντο με μπανάνες

Ακόμη, οι ντομάτες δεν πάνε στο ψυγείο ενώ τα λαχανικά-ρίζες (καρότο, παντζάρια κτλ) είναι καλό να τα φυλάς σε σακούλα (πλαστική ή χάρτινη). 


Επιστροφή
στην αρχή