Ποια είναι η πληθυσμιακή αναλογία ανδρών και γυναικών στην Κύπρο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aν και στην πλειοψηφία των χωρών οι γυναίκες επικρατούν των ανδρών, εντούτοις η γενική εικόνα είναι η ψαλίδα μεταξύ των δύο φύλων μειώνεται σταδιακά

Την επικράτηση των γυναικών, πληθυσμιακά, στην Ευρώπη επιβεβαιώνουν τα στατιστικά που δημοσίευσε πρόσφατα η Eurostat.

Στην έρευνα καταγράφεται ο αριθμός των γυναικών σε κάθε χώρα της Ευρώπης, που αντιστοιχεί σε 100 άνδρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αν και στην πλειοψηφία των χωρών οι γυναίκες επικρατούν των ανδρών, εντούτοις η γενική εικόνα είναι η ψαλίδα μεταξύ των δύο φύλων μειώνεται σταδιακά.

Οι μόνες χώρες, στις οποίες οι άντρες είναι περισσότεροι από τις γυναίκες, είναι η Νορβηγία, η Σουηδία, η ΠΔΓΜ, η Τουρκία, η Ισλανδία, η Μάλτα και η Αλβανία.

Οι χώρες στις οποίες οι γυναίκες έχουν ακόμη τα σκήπτρα με διαφορά πάνω από 10% είναι κυρίως πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Συγκεκριμένα για κάθε 100 άνδρες στην Λετονία αντιστοιχούν 117,7, στην Λιθουανία 117,2, στην Ουκρανία 116, στην Εσθονία 113,4 στην Λευκορωσία 114,9 και στην Αρμενία 109,8. 

Στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2005 υπήρχαν 104 γυναίκες ανά 100 άνδρες. Η αναλογία αυτή άλλαξε μέχρι και το 2016, καθώς κατά την περσινή χρονία αντιστοιχούσαν 105.6 γυναίκες ανά 100 άνδρες, ακολουθώντας μία αντίθετη πορεία απ' ότι η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών.

 


Επιστροφή
στην αρχή