Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;

BUZZLIFE /HEALTH

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με τη συχνή χρήση φυτοφαρμάκων...

Βέβαια, τα βιολογικά προϊόντα αποτελούν εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα. Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα:

Μήλα

Ροδάκινα

Νεκταρίνια

Φράουλες

Σταφύλια

Σέλερι

Σπανάκι

Κόκκινες πιπεριές

Αγγούρια

Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Αβοκάντο

Καλαμπόκι

Ανανάς

Λάχανο

Αρακάς κατεψυγμένος

Κρεμμύδια

Σπαράγγια

Μάνγκο

Παπάγια

Ακτινίδια

Μελιτζάνες

Γκρέιπφρουτ

Πεπόνι

Κουνουπίδι

Γλυκοπατάτες


Επιστροφή
στην αρχή