Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να αποθηκεύετε ποτέ μαζί

BUZZLIFE /PEOPLE

Για να κρατήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερες μέρες θα πρέπει να φροντίσετε να τα αποθηκεύετε σωστά.

Η θερμοκρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή συντήρηση των φρέσκων προϊόντων, αφού ορισμένα είναι ευαίσθητα στο κρύο και συντηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ άλλα χρειάζονται τις χαμηλές θερμοκρασίες για να μη χαλάσουν γρήγορα.

Εξίσου σημαντικό είναι όμως να προσέχετε ποια φρούτα και λαχανικά αποθηκεύετε μαζί. Ορισμένα προϊόντα απελευθερώνουν αιθυλένιο, ένα αέριο που προωθεί τη διαδικασία της ωρίμανσης. Φρούτα και λαχανικά όπως η μπανάνα και το αγγούρι είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο αιθυλένιο κι έτσι πρέπει να αποφεύγεται η έκθεσή τους σε αυτό.

Στην παρακάτω gallery θα δείτε μερικά βασικά ζεύγη τροφίμων που δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί, καθώς το ένα προϊόν απελευθερώνει αιθυλένιο και το άλλο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο αέριο.

Ντομάτες & αγγούρια: Η ντομάτα απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ το αγγούρι είναι ευαίσθητο σε αυτό.
Μήλα & μπανάνες: Το μήλο απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ η μπανάνα, όταν είναι αρκετά ώριμη, είναι ευαίσθητη σε αυτό.
Αβοκάντο & μελιτζάνα: Το αβοκάντο απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ η μελιτζάνα είναι ευαίσθητη σε αυτό.
Πεπόνι & καρπούζι: Το πεπόνι (τόσο η ποικιλία χάνεϊντιου όσο και το κανταλούπε) απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ το καρπούζι είναι ευαίσθητο σε αυτό.

 


Επιστροφή
στην αρχή