Ποια εταιρεία απειλεί να κλέψει την πρωτιά από την Apple;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αισιοδοξία σχετικά με το iPhone X της Apple χάνει έδαφος έναντι των προβληματισμών πως η συσκευή ενδεχομένως να είναι πιο αδύναμη του αναμενομένου

Την «ανάσα» της Amazon νιώθει η Apple, καθώς ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου φαίνεται να οδεύει να πάρει τα πρωτεία από τον κολοσσό των smartphones και των tablets ως η εισηγμένη εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, φτάνοντας πρώτη την αξία του ενός τρισ. δολαρίων.

Η αισιοδοξία της Wall Street σχετικά με το περσινό 10th Anniversary iPhone ανέβασε τη μετοχή της Apple 24% τους τελευταίους 12 μήνες, δίνοντάς της κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 893 δισ. δολαρίων. Αυτό είναι 141 δισ. δολάρια πάνω από τα 752 δισ. της Amazon, η οποία όμως μειώνει την απόσταση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η huffingtonpost.gr, η μετοχή της Amazon ανέβηκε 83% το περασμένο έτος, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης αύξησης εσόδων, καθώς μεγαλύτερο μέρος των αγορών μεταφέρονται online και επιχειρήσεις μεταφέρουν τις υπολογιστικές τους δραστηριότητες στο cloud, όπου οι ηγούνται Amazon Web Services. Σημειώνεται πως η Amazon «εκθρόνισε» τη Microsoft από τη δεύτερη θέση ως προς την κεφαλαιοποίηση αγοράς τον Φεβρουάριο.

Στο μεταξύ, η αισιοδοξία σχετικά με το iPhone X της Apple χάνει έδαφος έναντι των προβληματισμών πως η ζήτηση για τη συσκευή ενδεχομένως να είναι πιο αδύναμη του αναμενομένου.


Επιστροφή
στην αρχή