Ποια χώρα εξαφάνισαν από τον παγκόσμιο χάρτη;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Τα σχετικά άρθρα αναρτήθηκαν και στο προφίλ του WEF στο Twitter συνοδευόμενα τον χάρτη που ακολουθεί και ο οποίος σχεδιάστηκε από το Telegeography

Τo Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το πως το internet «διασχίζει» τους ωκεανούς. Περιγράφει πως το 99% των δεδομένων μεταφέρονται μέσω υποβρύχιων καλωδίων, που απλώνονται στο βυθό των ωκεανών ενώ το άρθρο συνοδεύεται από διάφορους χάρτες που δείχνουν σε παγκόσμιο επίπεδο τις υποβρύχιες συνδέσεις.

Τα σχετικά άρθρα μάλιστα αναρτήθηκαν και στο προφίλ του WEF στο Twitter συνοδευόμενα τον χάρτη που ακολουθεί και ο οποίος σχεδιάστηκε από το Telegeography για να δείξει τα 278 υποβρύχια καλώδια και τις 21 «διαδρομές» τους.

Μόνο που προέκυψε ένα...μικρό πρόβλημα. Κάποιοι σε αυτόν τον παγκόσμιο χάρτη ξέχασαν να συμπεριλάβουν τη Νέα Ζηλανδία η οποία και ανακαλύφθηκε πριν την Αυστραλία και διεκδικεί τον τίτλο της ηπείρου.

Και αν και οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας είναι λιγότεροι από τα παγκοσμίου γνωστά της πρόβατα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πρόσεξαν αυτή την απαράδεκτοι παράλειψη και εξοργίστηκαν. Και το έδειξαν και έκαναν το hashtag #MapsWithoutNZ ένα από τα δημοφιλέστερα των τελευταίων ημερών. Βοήθησαν βέβαια και ήθελαν να συμπαρασταθούν στους Νεοζηλανδούς αφού είχαν και οι ίδιοι στο παρελθόν ανάλογα προβλήματα με τις δικές τους χώρες αλλά και όσοι είχαν διάθεση για πλακίτσα και τρολάρισμα.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρίζονται μεταξύ τους στελέχη του Οδυσσέα

Πολίτης News, 02:45 (τελευταία ενημέρωση 02:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπάχαλο το ΔΗΚΟ μετά τη φιέστα Νικόλα

Πολίτης News, 02:35 (τελευταία ενημέρωση 02:35)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Agramunt: «Επιστροφή στη συναίνεση»

Πολίτης News, 28.04.2017

Επιστροφή
στην αρχή