Πέτυχε η κάρτα φιλάθλου, τα γήπεδα όμως;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Φτιάξτε τα γήπεδα, φέρτε πίσω τον κόσμο και δώστε του πλέον ένα όμορφο ποδόσφαιρο, όπως όλοι θέλουμε να το βλέπουμε και να το ζούμε...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Κυριακής 14/10)

Είμαι από εκείνους που τάσσονται σφόδρα υπέρ της κάρτας φιλάθλου, όσες αδυναμίες κι αν έχει η όλη λειτουργία της. Και τάσσομαι φανατικά υπέρ, γιατί έχει διώξει όλους αυτούς που πήγαιναν στα γήπεδα όχι για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο αλλά για να κάνουν οτιδήποτε άλλο.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα επεισόδια που έκαναν όλοι αυτοί κατά καιρούς. Δεν θα ξεχάσω τα παιδιά και τους γονείς τους που κινδύνευσαν, δεν θα ξεχάσω τις φωτιές και όλα τ’ άλλα.

Γι’ αυτό είμαι υπέρ της κάρτας, γιατί επιτέλους τους έχει εξαφανίσει όλους αυτούς, και μπορούμε ελεύθερα, όλοι, να ασχολούμαστε με ποδόσφαιρο και όχι με ανοησίες.

Από εκεί και πέρα, πρέπει, όλοι μαζί, ΚΟΑ - ΚΟΠ - σωματεία, να προσπαθήσουν να φέρουν τον κόσμο στα γήπεδα. Να δώσουν κίνητρα για να γίνει η μεγάλη επιστροφή.

Να διορθώσουν τις ατέλειες, να χαμηλώσουν τις τιμές των εισιτηρίων, να φτιάξουν στέγαστρα και καφετέριες, να υπάρχουν σωστές συνθήκες υγιεινής. Με λίγα λόγια να κάνουμε σύγχρονα γήπεδα για όλη την οικογένεια.

Φίλοι μου, ξυπνάτε, η κάρτα μάς απάλλαξε από έναν μεγάλο βραχνά, μην την το αφήσετε όμως να περάσει έτσι, ανεκμετάλλευτο. Φτιάξτε τα γήπεδα, φέρτε πίσω τον κόσμο και δώστε του πλέον ένα όμορφο ποδόσφαιρο, όπως όλοι θέλουμε να το βλέπουμε και να το ζούμε.

Ήδη τα επεισόδια έμειναν οριστικά εκτός κερκίδων, μεταφέρθηκαν στους δρόμους και στα ραντεβού για κλείσιμο λογαριασμών. Εκεί δεν είναι δική μας υπόθεση να επέμβουμε...


Επιστροφή
στην αρχή