Πέθανε η μοναδική κόρη του Ισπανού δικτάτορα Φράνκο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Γεννημένη στη βόρεια ισπανική πόλη Οβιέδο το 1926, η Μαρία ντελ Κάρμεν Φράνκο Πόλο έζησε μια προνομιούχα ζωή δίπλα στον πατέρα της

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών, η Κάρμεν Φράνκο, το μοναδικό παιδί του δικτάτορα της Ισπανίας Φρανθίσκο Φράνκο, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Γεννημένη στη βόρεια ισπανική πόλη Οβιέδο το 1926, η Μαρία ντελ Κάρμεν Φράνκο Πόλο έζησε μια προνομιούχα ζωή ακόμη και προτού ο πατέρας της πάρει τον έλεγχο της Ισπανίας το 1939.

Η μητέρα της, που ονομάζεται επίσης Κάρμεν, ήταν η κόρη ενός πλούσιοι επιχειρηματία από την ίδια πόλη στην Αστουρία. Γνώρισε τον Φρανθίσκο Φράνκο, την εποχή που ήταν στρατιωτικός συνταγματάρχης, το 1923.

Το ζευγάρι μετακόμισε σύντομα για το Μαρόκο, όπου ο Φράνκο έχτισε την στρατιωτική του επιρροή και εξουσία και αργότερα οδήγησε μια επιτυχημένη εξέγερση κατά της ισπανικής δημοκρατικής κυβέρνησης.

 

 

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Espanol, η Κάρμεν έζησε μια μοναχική και απομονωμένη παιδική ηλικία ως το μοναδικό παιδί του Φράνκο.

Παντρεύτηκε έναν νευροχειρουργό με αριστοκρατικούς δεσμούς το 1950. Μαζί ενήργησαν ως ξένοι πρεσβευτές του Φράνκο και απέκτησαν 7 παιδιά.

Παρά το θάνατο του πατέρα της το 1975 και τη μετάβαση της Ισπανίας στη δημοκρατία, η οικογένειά της μπόρεσε να διατηρήσει τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία και περιουσίες που είχε αποκτήσει ο δικτάτορας ενώ ήταν στην εξουσία.

Η Κάρμεν Φράνκο προήδρευσε επίσης στο Εθνικό Ίδρυμα Φρανθίσκο Φράνκο (FNFF), αφιερωμένο στην προώθηση της κληρονομιάς του φασίστα δικτάτορα, μέχρι το θάνατό της.

Όπως είχε δηλώσει η ίδια στο παρελθόν, ο πατέρας της ήταν «σοβινιστής» αλλά και «ευφυής» και πως είχε «πολύ καλό αίσθημα του χιούμορ πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο».

 

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή