Περιπέτεια χωρίς τέλος για τον σχεδιαστή μόδας Mπαρμπαρός Σανσάλ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, ο δικηγόρος του πρώην «υπουργού Εσωτερικών», φέρεται να ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της υπόθεσης έχουν χαθεί

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του διάσημου Τούρκου σχεδιαστή μόδας  Μπαρμπαρός Σανσάλ, ο οποίος λόγω μιας ανάρτησής του στο Facebook την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2017 απελάθηκε από τα κατεχόμενα και λιντσαρίστηκε στο αεροδρόμιο της Τουρκίας από οργισμένο πλήθος πριν φυλακιστεί για 56 μέρες.

Ο τούρκος σχεδιαστής, αναμένει δικαστική απόφαση από «δικαστήριο» στα κατεχόμενα, η οποία από τον Ιανουάριο του 2017, συνεχώς αναβάλλεται. Η τελευταία αναβολή έγινε πριν λίγες μέρες με την εξέταση της υπόθεσης να μετατίθεται για τις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, ο δικηγόρος του πρώην «υπουργού Εσωτερικών», φέρεται να ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της υπόθεσης έχουν χαθεί.

Ο Μπαρμπαρός Σανσάλ όπως δήλωσε στον «Π» λίγο μετά την απελευθέρωσή του από τις φυλακές στην Τουρκία, θεωρεί την απέλασή του αντικανονική και παράνομη. «Η τ/κ «αστυνομία» με πήρε από το σπίτι του φίλου μου χωρίς να μου πει ότι θα με απέλαυναν. Έμαθα τα πάντα στο Ερτζάν. Μου πήραν όλα μου τα τηλέφωνα και το laptop μου. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με τους δικηγόρους μου ή με οποιονδήποτε άλλον. Ταξίδεψα με 7 «αστυνομικούς», οι οποίοι κράτησαν όλα μου τα προσωπικά αντικείμενα» μας είχε αναφέρει. Τα γεγονότα που ακολούθησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τα οποία καταγράφηκαν σε βίντεο που κυκλοφόρησε από την ίδια κιόλας μέρα, είναι γνωστά.

Ακολούθησαν οι 56 μέρες στη φυλακή, κατά τις οποίες όπως είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στον «Π» αντιμετώπιζε ομοφοβική συμπεριφορά από τους φρουρούς. «Ήμουν σε ένα σκοτεινό και υγρό κελί 3 επί 3. Σε αυτό υπήρχε ένα κρεβάτι, μια πλαστική καρέκλα και ένα τραπέζι. Πέντε φορές την ημέρα έπρεπε να προσευχόμαστε. Οι επισκέψεις ήταν περιορισμένες και οι συζητήσεις μέσω τηλεφώνου πίσω από τζάμι ηχογραφούνταν, όπως και τα τηλεφωνήματα με τον δικηγόρο» είχε δηλώσει στον «Π».


Επιστροφή
στην αρχή