Περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο ο Παύλος Κοντίδης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ο ιστιοπλόος μας δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εντούτοις μόνο περηφάνια προκαλεί το νέο μετάλλιο που κατέκτησε

Ο Παύλος Κοντίδης εξασφάλισε από το Σάββατο το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας (κατηγορία Laser) στο Gamagori της Ιαπωνίας και είναι το πρώτο της σεζόν 2017/18, ενώ σήμερα Κυριακή, στην κούρσα μεταλλίων, είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Ο ιστιοπλόος μας δεν τα κατάφερε, μένοντας τελικά στη δεύτερη θέση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση το αργυρό μετάλλιο είναι επίσης μεγάλη επιτυχία για τον αθλητή μας, που συνεχίζει να κάνει την Κύπρο περήφανη.

O Koντίδης μπήκε στην κούρσα μεταλλίων με 41 βαθμούς ποινής, τρεις περισσότερους από τον πρωτοπόρο Sam Meech (38β.), κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να τερματίσει δύο θέσεις ψηλότερα από τον Νεοζηλανδό για να πάρει το χρυσό, μιας και στην κούρσα μεταλλίων οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται.

Τελικά, ο Κύπριος ιστιοπλόος τερμάτισε στην 7η θέση παίρνοντας 14β. ποινής, ενώ ο Meech τερμάτισε 4ος παίρνοντας 8β. ποινής.

Έτσι, ο Νεοζηλανδός κράτησε την πρωτιά στη γενική κατάταξη και πήρε το χρυσό μετάλλιο με συνολικά 46 βαθμούς ποινής, 9 λιγότερους από τον Κοντίδη (55).

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα ο Κοντίδης κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σπλιτ, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ πήρε κι ακόμη ένα μετάλλιο, χάλκινο, στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.


Επιστροφή
στην αρχή