«Ανοησίες» χαρακτηρίζει ο Περδίκης, αναφορές του Αρχιεπισκόπου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το μνημείο στη Γεροσκήπου-Για απειλές μίλησε το ΑΚΕΛ, «Δεν βρέθεται η ίσια τους» λέει ο υπουργός

Ως «ακόμη μία ανοησία που ακούσαμε από το στόμα του Αρχιεπισκόπου», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, τη σύγκριση που έκανε ο Μακαριότατος μεταξύ του ξενοδοχείου που θέλει να ανεγείρει και του μουσείου της Ακρόπολης. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται σε έντονο κλίμα η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Συγκοινωνιών Μάριου Δημητριάδη και του ΑΚΕΛ, αλλά και άλλων φορέων.

«Ακόμη μία ανοησία»

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Γιώργος Περδίκης, σχολιάζοντας τον αποχαρακτηρισμό του μνημείου στη Γεροσκήπου, τόνισε πως το υπουργικό συμβούλιο έχει υποχωρήσει έναντι των πιέσεων του Αρχιεπισκόπου. Συμπλήρωσε ακόμη πως «Νιώθω ότι μας δουλεύουν όταν μας λένε ότι θα προστατευθούν οι αρχαιότητες». Παράλληλα, ο κ. Περδίκης χαρακτήρισε ως «ανοησία» τη σύγκριση που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος, μεταξύ του μουσείου της Ακρόπολης και του ξενοδοχείου που θέλει να χτίσει στη Γεροσκήπου.

Απειλές κατά δημοσιογράφου

Έντονος στις αναφορές του ήταν και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος δήλωσε πως «Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να απειλεί και η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός να σιωπούν». Συμπλήρωσε δε ότι, σε παρέμβασή του το Σάββατο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα», ο υπουργός Συγκοινωνιών απείλησε δημοσιογράφο του σταθμού με αγωγή, καθώς σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, δεν άντεξε στις ερωτήσεις που του έκανε για το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν βρέθεται η ίσια τους»

Σε παρέμβασή του ο Μάριος Δημητριάδης, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Στεφάνου, ανέφερε πως δεν απείλησε με αγωγές, ωστόσο εξέφρασε την απογοήτευσή του, αφού όπως είπε ο δημοσιογράφος του σταθμού του ΑΚΕΛ, όπως χαρακτήρισε τον «Άστρα», υπενήχθηκε ότι ο ίδιος παρενέβη προς όφελος του Αρχιεπισκόπου. Πρόσθεσε ακόμη πως λυπάται για τη συμπεριφορά του ΑΚΕΛ και του δημοσιογράφου του Άστρα, σημειώνοντας παράλληλα πως τις τελευταίες μέρες άκουσε πάρα πολλά από πολλούς, αναφέροντας ότι στο τέλος «δεν βρέθεται η ίσια τους».

«Χρήμα και κεφάλαιο αλλάζουν οι ζώνες»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Ιδιοκτητών γης στην αρχαία Αμαθούντα Τάκης Ονησιφόρου, εξέφρασε την οργή του για την απόφαση του υπουργικού, σημειώνοντας ότι «το χρήμα και το κεφάλαιο αλλάζουν ζώνες, αντίθετα όπου φτωχός κι η μοίρα του». Ο κ. Ονησιφόρου ανέφερε ακόμη πως πριν από δύο μήνες η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων έλεγε πως δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη στη Γεροσκήπου. «Πώς άλλαξε γνώμη; Επειδή θύμωσε ο Αρχιεπίσκοπος; Είπε ότι θα μπει με μπουλτόζα να τα καταστρέψει όλα… Ακούστε. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Εμείς όταν το κάναμε το 87 μας συνέλαβαν και πήγαμε δικαστήριο», συμπλήρωσε.


Επιστροφή
στην αρχή