#Pellotopos, #Pellotopos People και η αξία της φυγής

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Μόλις 48 ώρες μακριά από τον #Pellotopos αρκούν για να καταλάβεις πολλά. Κυρίως γιατί δεν έπρεπε να γυρίσεις. Αλλά ας το διασκεδάσουμε τουλάχιστον!

Δύο μερόνυχτα έμεινα μακριά από τον #Pellotopos. Λίγο; Καθόλου. Όσο και αν είναι, είναι πάντα καλό. Και η στιγμή που το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα είναι η στιγμή που επιστρέφεις!

Αν πίστευα σε θεωρίες συνωμοσίας θα έπαιρνα όρκο ότι αυτό το νησί είναι τελικά το μεγαλύτερο ανοιχτό ψυχιατρείο στον πλανήτη. Aπλώς δεν μας το έχουν πει ποτέ εμάς τους τρόφιμούς του.

Και πως οι τουρλού-τουρλού φάτσες και τα χρώματα του δέρματός μας δεν οφείλονται στο ότι από εδώ περνούσαν, έμεναν -και μας απαύτωναν- όλοι οι λαοί από την αρχαιότητα μέχρι πρόσφατα, αλλά στο ότι εδώ πρέπει να έστελναν -με βάση πάντα τη θεωρία συνωμοσίας που σας έλεγα- ό,τι διαταραγμένο είχαν. Εξ ου και εμείς σήμερα.

Μην πιστεύετε στις θεωρίες συνωμοσίας όμως. Είναι πελλάρες. Που και αυτό κολλά με το θέμα, θα μπορούσε να ήταν ένα conspiracy theory από μόνο του. Αλλά όχι. Τέλος πάντων…

Ήρθα λοιπόν. Και με χαρά διαπίστωσα όχι μόνο πως τίποτα δεν άλλαξε. Χαρά ναι, διότι ό,τι αλλάζει εδώ αλλάζει προς το χειρότερο συνήθως. Και πως, επίσης, τα δύο hot θέματα που έπαιζαν στην επικαιρότητα ήταν απολύτως αντάξια της κατάστασής μας.

Το πρώτο ήταν μια ακόμη στιγμή εθνικής και όχι μόνο υπερηφάνειας. Με τον ηγέτη μας, Νικόλαο τον Β’, για άλλη μια φορά να δίνει πασαπόρτι στον Ταγίπ -εδώ μεταφορικά, όχι μέσω του δικηγορικού του γραφείου- και να γίνεται ξανά ο μοναδικός ηγέτης ημικατεχόμενης χώρας στην Ιστορία ο οποίος θέτει ολοένα και πιο σκληρούς όρους για να επιστρέψει στον διάλογο με αντικείμενο τη μη οριστική απώλεια της μισής του χώρας. Αυτής που δεν ελέγχει.

Κάποιο υπερόπλο διαθέτουμε, δεν εξηγείται αλλιώς ο συλλογισμός. Δεν θα πω «παραλογισμός» διότι είναι ο Πρόεδρος και θα τρέχουμε. Πρέπει να το έχουμε κατασκευάσει μυστικά και να μην το ξέρει κανείς. Τι είναι; Θα σας γελάσω. Όταν αποφασίσει όμως να το χρησιμοποιήσει, τα βλήματα τα έχουμε απόθεμα. Υπεροπλία κανονική! Όχι, εγώ θέλω να και είμαι δίκαιος μαζί του.

Ελπίζω όμως να σταματήσει στην κατάληψη της Τουρκίας και μόνο και να μην έχει και επεκτατικές βλέψεις για άλλες χώρες στην περιοχή. Θέλω να είμαστε μια ειρηνική αυτοκρατορία στις μέρες σας, Πρόεδρε. Το ελπίζω τουλάχιστον ως πολίτης.

Μαλ... ναι. Αποικιοκράτες ποτέ!

Το δεύτερο hot θέμα, εδώ hot κυριολεκτικά, ήταν σοβαρότερο σίγουρα του πρώτου. Μιλώ για τη μεγάλη επιχείρηση την οποία έστησε η Αστυνομία μας, με τη χρήση -μαθαίνω- και της τεχνολογίας, για τη σύλληψη 61χρονου ο οποίος ασελγούσε σε πρόβατα.

Μια υπόθεση η οποία προκάλεσε την οργή της Νήσου των Αγ(ρ)ίων με εκατοντάδες εξαγριωμένους Keyboard Warriors όχι μόνο να αισθάνονται την ανάγκη να σχολιάσουν σοβαρά αυτή την είδηση κάτω από αναρτήσεις ΜΜΕ, αλλά και να ζητούν μέχρι και την εκτέλεση του 61χρονου.

#PellotoposPeople - Σαουδάραβες ένα πρόβατο δρόμος.

Ήταν και λίγο άβολο. Εάν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι και μερικές δεκαετίες πριν οι πρόγονοι των #PellotoposPeople είχαν πολύ συχνά αυτού του τύπου τις αρρωστημένες σχέσεις με τα ζωντανά τους. Μετά τις περιόρισαν. Αυτές. Διότι το αρρωστημένο του πράγματος μεταφέρθηκε στις συζυγικές αλλά και, εσχάτως, στις κοινωνικές τους σχέσεις και τη διαγωγή. Κάντε μια βόλτα έξω, όσοι και όσες δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ, και θα καταλάβετε μια χαρά.

Δεν κατάλαβα ειλικρινά γιατί τόση οργή. Ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια από κάποιον ειδικό, όπως όλοι μας σ’ αυτό το νησί έστω και με άλλες αφορμές. Όχι… εκτέλεση όπως εισηγήθηκαν τα σοβαρότερα ομολογουμένως περιστατικά ανάμεσά μας, τα οποία αφηνίασαν από την εποχή των social media και των comments κάτω από τις ειδήσεις.

Γιατί λοιπόν; Ήταν άραγε η υποσυνείδητη αλληλεγγύη ανάμεσα σε πρόβατα; Δεν το νομίζω. Διότι οι #Pellotopos People δεν θεωρούμε εαυτόν πρόβατα, εν αντιθέσει με ό,τι πιστεύουν για μας -ορθότατα μάλιστα εκ του αποτελέσματος- αυτοί που μας διαφεντεύουν. Λαϊκοί και κληρικοί.

Ήταν, μήπως, κρίμα τα πρόβατα τα οποία απαύτωσε ο Αγρότης Έτοιμος για Όλα; Ήταν!

Όταν, όμως, σε μερικές βδομάδες αυτά τα πρόβατα και άλλα ζώα που μπορεί να… ερωτεύτηκε ο συγκεκριμένος θα οδηγηθούν έντρομα και θα σφαγιαστούν με αγριότητα (σ.σ. όσοι και όσες δεν έτυχε να το δείτε, υπάρχουν αμέτρητα βίντεο στο YouTube) προκειμένου οι #PellotoposPeople να γιορτάσουν ξέφρενα την κάθοδο -όπως πιστεύουν- του «γιου» ενός... πνεύματος στον ουρανό, τότε δεν θα είναι κρίμα;

Γιατί όχι; Επειδή εκεί μιλάει το στομάχι το οποίο στον #Pellotopos υπερισχύει συνήθως του μυαλού και γενικότερα το ελέγχει;

Πάμε ξανά: Δύο μερόνυχτα έμεινα μακριά από τον #Pellotopos. Λίγο; Καθόλου. Όσο και αν είναι, είναι πάντα καλό. Και η στιγμή που το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα είναι η στιγμή που επιστρέφεις!

Καλό δεν το λες. Αλλά αντιλαμβάνεσαι τουλάχιστον.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Αλυσοδεμένοι και ηλίθια βολεμένοι

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 22.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Ευρωεκλογές: Θα αλλάξουν τα πράγματα αυτή τη φορά

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 22.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Πολιτικά ομιλούντες για τη Δικαιοσύνη και ποιοι πρέπει να παραιτηθούν;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 22.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή