Πατέρας Ντελ Γκράντε: Δεν θα αφήσω μόνο του τον γιο μου στην Τουρκία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ
Ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε συνελήφθη πριν από δέκα μέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ τραβούσε φωτογραφίες προσφύγων που προέρχονταν από την Συρία.

«Δεν θα αφήσω μόνο του τον γιο μου στην Τουρκία, αν χρειαστεί θα πάω εκεί να τον βοηθήσω», δήλωσε σήμερα ο πατέρας του ιταλού δημοσιογράφου και συγγραφέα Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, ο οποίος έχει τεθεί σε περιορισμό στην τουρκική πόλη Μούγλα.

Ο πατέρας του, ο Μάσιμο Ντελ Γκράντε, πρόσθεσε πως «όλος ο χώρος της πολιτικής έχει κινητοποιηθεί και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες για να αφεθεί ελεύθερος ο γιός» του. Ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε συνελήφθη πριν από δέκα μέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ τραβούσε φωτογραφίες προσφύγων που προέρχονταν από την Συρία. Παράλληλα, πραγματοποιούσε δημοσιογραφική έρευνα για να γράψει βιβλίο με θέμα την γέννηση του Isis και τα προσφυγικά ρεύματα από την Συρία.

Ο ιταλός δημοσιογράφος, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ξεκίνησε απεργία πείνας την περασμένη Τρίτη και η σύντροφός του, η οποία ζει στην Ελλάδα, έκανε γνωστό ότι για να στηρίξει το δίκαιο αίτημά του ξεκινά και η ίδια απεργία πείνας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Ντελ Γκράντε δεν έχει μιλήσει με δικηγόρο ούτε με τις ιταλικές προξενικές αρχές, παρά τα όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες, στις οποίες αναφέρθηκε με έμφαση η κυβέρνηση της Ρώμης.

Χθες κινητοποιήθηκαν οι πολίτες της πόλης Λούκκα, από την οποία κατάγεται ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, με σύνθημα «αφήστε τον αμέσως ελεύθερο». Σήμερα έχει οργανωθεί ανάλογη διαμαρτυρία και κινητοποίηση στο Μιλάνο. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο στόχος της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι είναι να μπορέσει να απελαθεί όσο συντομότερα γίνεται ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε από την Τουρκία, από την στιγμή που σε τέσσερις ημέρες λήγει και το χρονικό όριο της προσωρινής κράτησης, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι δυο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτωσε το κακό για τη μικρή Marie-Eleni

Πολίτης News, 02:55 (τελευταία ενημέρωση 02:55)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξέσπασε στη Βουλή ο Παμπορίδης για το ΓεΣΥ

Πολίτης News, 02:45 (τελευταία ενημέρωση 02:45)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισβολή εθνικιστών στη Βουλή της ΠΓΔΜ λόγω εκλογής Αλβανού ΠτΒ

Πολίτης News, 27.04.2017

Επιστροφή
στην αρχή