Παραμένει το αδιέξοδο στην Παιδεία - Επιμένουν όλοι στις θέσεις τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, το αδιέξοδο παραμένει, καθώς εκπαιδευτικοί και υπουργός επιμένουν στις θέσεις τους

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρία των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας της Βουλής, ενώ παρόντες είναι τόσο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, όσο και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, το αδιέξοδο παραμένει, καθώς εκπαιδευτικοί και υπουργός επιμένουν στις θέσεις τους.

Ο κ. Χαμπιαούρης αν και είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος για διάλογο με τις συντεχνίες, εντούτοις επιμένει ότι αυτός πρέπει να γίνει στη βάση των τεσσάρων σχεδίων που ψήφισε το Υπουργικό.

Διαβάστε επίσης: Η πρόταση του ΔΗΚΟ για την Παιδεία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ανέφερε πως θα αξιολογήσει και τις σημερινές επαφές και ακολούθως θα αποφασίσει εάν θα καταθέσει πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις τους στο ΡΙΚ εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, ανέφεραν πως δεν κατατέθηκε γραπτώς από πλευράς κυβέρνησης οποιαδήποτε πρόταση. Πρόσθεσαν ότι οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν διάλογο έτσι ώστε το θέμα να επιλυθεί άμεσα και τόνισαν την ανάγκη ότι πρέπει να βρεθεί μια χρησή τομή.

Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της 23ης Αυγούστου που έλαβε η Κυβέρνηση, πλέον δεν ισχύουν, καθώς οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τις έχουν απορρίψει. Επανέλαβε ακόμη ότι θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να υπάρξει διάλογος, προκειμένουν να αρθεί το αδιέξοδο.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα ανακοινώνουν μέτρα στην εκπαίδευση

 

Εκπρόσωποι της παιδοβουλής υπογράμμισαν πως πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν τη χρυσή τομή, ενώ τάχθηκαν υπέρ του γενικότερου εξορθολογισμού στην Παιδεία. Όπως ανέφεραν, αυτό που επείγει είναι να αρχίσει η χρονιά και παρθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον. 

Εξάλλου, αύριο στις 10 το πρωί η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ θα έχουν συνάντηση με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τους οποίους θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση επί των μέτρων που θα προτείνουν οι δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις, στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Τετάρτης, 5 Σεπτεμβρίου.


Επιστροφή
στην αρχή