Πάνω από 10.000 οι αιτούντες άσυλο στη Λέσβο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΛΛΑΔΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, με απόφασή του, παραμένει κάθετα αντίθετο στη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων.

Περισσότεροι από 10.000 αιτούντες άσυλο διαμένουν αυτή τη στιγμή στη Λέσβο, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός στον Έλληνα Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

Στην επιστολή του προς τον κ. Βίτσα, η οποία αφορά το θέμα της αποσυμφόρησης της Λέσβου από τον υπερπληθυσμό των αιτούντων άσυλο, ο κ. Γαληνός σημειώνει ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στο νησί παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για μείωση αυτού του αριθμού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Οι καθημερινές αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρουσιάζοντας μάλιστα και αυξητική τάση. Τόσο η δική μου ανησυχία όσο και της τοπικής κοινωνίας εντείνεται βλέποντας τα χρονικά περιθώρια που εσείς θέσατε να εξαντλούνται και αντί της μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο να βλέπουμε καθημερινά την κατακόρυφη αύξησή του», αναφέρει ο κ. Γαληνός στην επιστολή του.

Παράλληλα, ο κ. Γαληνός υπογραμμίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, με απόφασή του, παραμένει κάθετα αντίθετο στη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων.

«Έχοντας, ξεπεράσει πλέον τους 10.000 αιτούντες άσυλο, θεωρώ πως είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου, που έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό σε σχέση με όλα τα άλλα νησιά και έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση των ροών», σημειώνει ο Δήμαρχος Λέσβου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.


Επιστροφή
στην αρχή