Πάμε για «ρατσιστική» λύση; «Αναμφίβολα θετική εξέλιξη» (!)

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Όσα κι αν έχουμε ακούσει από τον ίδιο και το είδος του, αυτό το τελευταίο του Σιζόπουλου είναι μοναδικό. Απολαύστε υπεύθυνα...

Σας παρακαλώ θερμά! Βοηθήστε με λίγο σήμερα…

«Αναμφίβολα θετική εξέλιξη», χαρακτήρισε την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Των συνομιλιών οι οποίες γίνονται για να βρεθεί λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Την οποία λύση ΔΔΟ, τόσο ο ίδιος ο Σιζόπουλος, όσο και το κόμμα του, επί των ημερών του και κατόπιν δικής του εισήγησης, έχουν αποκηρύξει. Και την έχουν απορρίψει κατηγορηματικά ως λύση του Κυπριακού.

Λέγοντας μάλιστα -αντιγράφω από την εν λόγω απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 10ης Μαΐου 2016- ότι η ΕΔΕΚ «δεν μπορεί να αποδεχθεί τη ΔΔΟ ούτε ως ονοματολογία, ούτε ως περιεχόμενο της λύσης του κυπριακού». Διότι, λέει, πρόκειται για «ρατσιστική λύση».

Η επανέναρξη, λοιπόν, της προσπάθειας για την εξεύρεση… αυτής της λύσης -της «ρατσιστικής» (sic) λύσης που απορρίφθηκε από τον Σιζό και η οποία προσπάθεια είχε εκτροχιαστεί όταν αυτός και οι υπόλοιποι της (σιδερωμένης) ακροδεξιάς έγιναν ένα με τους φασίστες του εδώ γραφείου της χρυσαυγίτικης συμμορίας, γνωρίζοντας καλά τι θα προκαλούσαν- η επανέναρξη λοιπόν της προσπάθειας για την «ρατσιστική» (sic) λύση είναι «αναμφίβολα θετική εξέλιξη», κατά τον Σιζόπουλο!

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν εάν ο Σιζό δεν πίνει κάτι. Που δεν το νομίζω. Και δεν θα έπρεπε, αφενός μεν διότι η κατηγορία με τέτοιο αποτέλεσμα δεν είναι νόμιμη, αφετέρου δε, δεν είναι σε ηλικία για τέτοια πράγματα.

Πρώτον, λοιπόν, είναι το ενδεχόμενο να άλλαξε γνώμη για τη ΔΔΟ. Όμως, αυτό είναι τόσο πιθανό, όσο το να απαρνηθεί μία σύνταξή της η καμένη (μελλοντικά) Ελένη ή το να περάσει μία μέρα, έστω και μισή, όπου ο Ψευτονικόλας να μην πει ψέμα δημοσίως ή έστω να μην διαστρεβλώσει κάτι. Άρα άκυρο αυτό το πρώτο. Είναι απολύτως απίθανο.

Το άλλο είναι σίγουρα πιο κοντινό στα όσα μας έχει συνηθίσει ένας άνθρωπος ο οποίος μη έχοντας κάτι άλλο για να κάνει προεκλογική και μη διαθέτοντας… αυτό που χρειάζεται για να το παράξει, έφτασε στο ελεεινό σημείο να δώσει στη δημοσιότητα και έγγραφα του Εθνικού και μάλιστα όχι αυτούσια, αλλά απομονώνοντας αναφορές για να τις παραποιήσει.

Μιλάμε για το ενδεχόμενο, ο Σιζό να έχει μόλις σπάσει για εκατομμυριοστή φορά την προσωπική του επίδοση στην πολιτική γελοιότητα και υποκρισία χαιρετίζοντας (ακόμα και κάτι) το οποίο, σε μια άλλη πράξη της πατριδοκάπηλης παράστασής του, το είχε απορρίψει ως ρατσιστικό τάχα και απαράδεκτο!

Τώρα «αναμφίβολα θετική εξέλιξη». Όχι μόνο θετική, αλλά… αναμφίβολα θετική. Λογικό το ερώτημα εάν δεν ντρέπεται καθόλου να γίνεται τόσο σούργελο. Αλλά απαντάται αφ’ εαυτού συνήθως, τόσο για τον συγκεκριμένο όσο και για τους άλλους της παρέας.

Εκτός πάλι και εάν ο Σιζό, σε αντίθεση με τον άλλο, τον αππωμένο της Στράκκας, μπορεί να αντιληφθεί τα μηνύματα που τους στέλνει ο κόσμος ο οποίος δείχνει να χάνει την υπομονή του σιγά – σιγά με άθλια παίγνιά τους (αυτού και του ψευτονικόλα, κυρίως) ενόψει Προεδρικών.

Και έτσι, αποφάσισε να κρατήσει μια πισινή, ενόσω ο Νικόλας – Νέρων αισθανόμενος πανίσχυρος και κληρονομικώ δικαίω ιδιοκτήτης του τόπου, βάζει μπουρλότο στα πάντα, ωσάν να ήταν τα παγνίδια που του αγόραζε η μάνα του. Και είναι σε μεγάλο βαθμό...

Αλλά και αυτό να ισχύει για το Σιζό -παρόλο που δεν έχει δώσει και πολλά σημάδια τόσο προχωρημένης αντίληψης- το γεγονός και μόνο ότι είπε αυτό που είπε χθες με την «αναμφίβολα θετική εξέλιξη» της επανέναρξης των συνομιλιών για «ρατσιστική» λύση, αυτό και μόνο δείχνει πως ο άνθρωπος δεν έχει φραγμούς. Είναι αδίστακτος.

Άστε που είναι ακόμη χειρότερο εάν το έκανε και στο πλαίσιο τακτικής. Είναι και πιο ανήθικο πολιτικά.

Ωστόσο, αυτό που νομίζω ότι δεν πρέπει κυρίως να μας διαφεύγει με αυτή την πάστα των υποκριτών λαοπλάνων που επιβιώνουν εμπορευόμενοι πολιτικά το Κυπριακό, είναι η φαιδρότητα πέρα από την αθλιότητα. Υπάρχει κάτι πάντα για να κάνεις πλάκα μαζί τους σε κάθε νέο τους νούμερο, όσο επικίνδυνοι κι αν είναι. Και είναι.

Και μάλιστα, είναι και εύκολο σχετικά. Το ετοιμάζουν εκείνοι για την κοινή γνώμη. Εμείς πρέπει απλά να το προσέχουμε.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Όσοι κι αν είμαστε! / No matter how many we are!

ΤΖΕΝΚ ΜΟΥΤΛΟΥΓΙΑΚΑΛΙ, 23.05.2018

ΑΠΟΨΗ

O λαϊκισμός του Φαίδωνος και η ουσία που χάνεται

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 23.05.2018

ΑΠΟΨΗ

Ας τον δέρνατε τον πεζεβέγκη!

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 23.05.2018

Επιστροφή
στην αρχή