Πάγωσαν τη συμφωνία με Ελλάδα όχι με ΕΕ, διευκρινίζει ο Γιλντιρίμ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Πάγωσε η συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα αλλά όχι και η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ

Πάγωσε η συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα αλλά όχι και η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς, ανέφερε ότι “ως γείτονάς μας αυτό που έκανε η Ελλάδα (με τους 8) δεν είναι δυνατό να το αποδεχτούμε. Κάνουμε μεγάλο αγώνα. Δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονία να αφήνεις ελεύθερους αυτούς τους FETO (γκιουλενιστές) που έγιναν αιτία να πεθάνουν και να τραυματιστούν τόσοι άνθρωποι κατά την απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια σε αυτή τη χώρα”.
 
Ωστόσο ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως θέλει να ξεκαθαρίσει, για να μην υπάρχει περιθώριο παρεξήγησης, ότι υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία άλλη με την ΕΕ. “Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα αναστολής της συμφωνίας με την ΕΕ δεν τίθεται”, ανέφερε.


Επιστροφή
στην αρχή