Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής: Κορίτσια και έφηβοι... «Άρξασθαι πυρ!»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Οι εθνικές μας ομάδες γυναικών και εφήβων στο σκητ, ρίχνονται σήμερα στη διήμερη «μάχη» τηςιάκρισης, στους Παγκόσμιους Αγώνες της Νοτίου Κορέας

 

  • Του απεσταλμένου της ΕΑΚ στη Νότιο Κορέα, Ανδρέα Λαζανίτη

 

Με τους πρώτους 75 δίσκους στα αγωνίσματα σκητ γυναικών και εφήβων, συνεχίζονται σήμερα στο διεθνές σκοπευτήριο της πόλης Σιαγκβόν της Νότιας Κορέας, οι 52οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής.

Η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες με πλήρεις εθνικές ομάδες γυναικών και εφήβων, οι οποίοι χθες στην επίσημη προπόνηση (3 πούλες) είχαν την τελευταία τους ευκαιρία για να προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα (για τους έφηβους ήταν η πρώτη και τελευταία).

Την εθνική μας ομάδα των γυναικών, στελεχώνουν οι πρωταθλήτριες μας Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου, ενώ οι νεαροί Πέτρος Εγγλεζούδης, Αλέξανδρος Παναγή και Σωτήρης Ανδρέου αγωνίζονται με την εθνική μας ομάδα των εφήβων.

Στο σκητ γυναικών συμμετέχουν 62 αθλήτριες από 35 χώρες, ενώ στους έφηβους υπάρχουν 46 συμμετοχές από 24 χώρες.

Οι διεθνείς σκοπεύτριες μας, όπως και οι νεαροί αθλητές, δήλωναν πολύ ικανοποιημένοι χθες, μετά την προπόνηση, τόσο για τις εγκαταστάσεις, την ορατότητα και τις πορείες των δίσκων, όσο και με την όλη παρουσία τους στην επίσημη προπόνηση. Άπαντες δηλώνουν έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση των παγκοσμίων αγώνων, γνωρίζοντας πως οι φίλοι και οι παράγοντες της σκοποβολής στην Κύπρο, όπως και η αθλητική οικογένεια στη χώρα μας διαχρονικά, στηρίζουν αρκετές ελπίδες για διάκριση, σε όλες τις κατηγορίες του σκητ.

Στο σκητ γυναικών, πέρα από τα μετάλλια στις νικήτριες, θα δοθούν και οι πρώτες τέσσερις «κάρτες» (Quota Places), για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.


Επιστροφή
στην αρχή