Οζερσάι για ελέγχους καυσίμων: Οι Ε/Κ βλάπτουν την οικονομία των Τ/Κ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών των κατεχομένων τέτοια βήματα θα αναγκάσουν την Τ/κ πλευρά να λάβει μέτρα για τα ίδια ή άλλα θέματα.

Ο "υπουργός εξωτερικών" στα κατεχόμενα Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε πως οι ενέργειες της "διοίκησης στην νότια Κύπρο", όπως αποκάλεσε την κυπριακή Κυβέρνηση, στοχεύουν να προστατεύσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα ή να βλάψουν την οικονομία των Τ/κ και αντίκεινται στην ανάγκη για βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και εδραίωση της εμπιστοσύνης στην Κύπρο, βλάπτοντας τις σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο κ. Οζερσάι ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook για τους ελέγχους στα οδοφράγματα για το θέμα των καυσίμων πως τέτοια βήματα θα αναγκάσουν την Τ/κ πλευρά να λάβει μέτρα για τα ίδια ή άλλα θέματα.

Eπικρίσεις Μπουρτζιού για απόφαση ΚΔ για καύσιμα από κατεχόμενα

Ο εκπρόσωπος της «προεδρίας» στα κατεχόμενα Μπαρίς Μπουρτζιού δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές στην Κύπρο έχουν ευθύνη για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και για καλυτέρευση των σχέσεων μεταξύ τους.

Ο κ. Μπουρτζιού εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων για τα καύσιμα από τα κατεχόμενα , αναφέροντας ότι ενώ η τ/κ πλευρά αναγνωρίζει το γεγονός της ανάγκης για κλίμα εμπιστοσύνης, η ε/κ πλευρά δεν πράττει το ίδιο, όπως είπε.

Υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά είναι αυτή που εμποδίζει την υιοθέτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και έφερε ως παράδειγμα το θέμα με την ηλεκτρική ενοποίηση κατεχόμενων και ελεύθερων περιοχών. Επέκρινε τους Ε/κ ότι δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη ευαισθησία για δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.

Ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε εξάλλου ότι οι Ε/κ εμποδίζουν την αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού για την πράσινη γραμμή και χαρακτήρισε απαράδεκτο και δεσποτικό το μέτρο για τα καύσιμα λέγοντας ότι «η ε/κ πλευρά απειλεί τους καταναλωτές και δεν τους αφήνει ελεύθερους».


Επιστροφή
στην αρχή