OXΣ: Προσφέρει συνέχεια περισσότερα στα κυπριακή νοικοκυριά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Το 2017, με σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας του Οργανισμού, ο ρόλος του στην παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων στα νοικοκυριά διευρύνεται

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης ιδρύθηκε από το κράτος με τον νόμο 43 του 1980. Αποστολή του ήταν και είναι η αποδοχή καταθέσεων από το ευρύ κοινό και η χρηματοδότηση του κυπριακού νοικοκυριού για σκοπούς στέγασης, με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Το 2017, με σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας του Οργανισμού, ο ρόλος του στην παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων στα νοικοκυριά διευρύνεται. Έτσι, ο Οργανισμός προσφέρει τώρα δάνεια και για σπουδές, οικιακό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιπρόσθετα, με σκοπό να διευκολύνει τις καθημερινές συναλλαγές των νοικοκυριών, ο Οργανισμός προσφέρει τρεχούμενους λογαριασμούς με όριο παρατραβήγματος, ενώ στο 2019 θα προσφέρει στους πελάτες του χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Το πελατολόγιο

Το διευρυμένο πλαίσιο προϊόντων και υπηρεσιών, που προσφέρει ο Οργανισμός, δίνει την ευκαιρία στα νοικοκυριά να αναπτύξουν ολιστικές τραπεζικές σχέσεις με τον Οργανισμό για κάλυψη των βασικών τους χρηματοδοτικών αναγκών, με ευνοϊκούς όρους, που αποτελεί βασικό στοιχείο της ιδρυτικής του αποστολής. Ο Οργανισμός είναι στη διάθεση όλων των κυπριακών νοικοκυριών, ανεξάρτητα από την εισοδηματική τους κατηγορία, για παραχώρηση δανείων στο πλαίσιο των οικονομικών τους δυνατοτήτων. Η διατήρηση καταθέσεων στον Οργανισμό δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης δανείου.

Δάνεια με ευνοϊκούς όρους

Η ιδρυτική αποστολή του Οργανισμού προϋποθέτει τα δάνεια να προσφέρονται με τους πλέον ευνοϊκούς όρους με στόχο την υποβοήθηση των νοικοκυριών. Έτσι, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για διατήρηση του συνολικού κόστους δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα.

Σχέδιο «Πάμε Σπουδές»

Το Σχέδιο «ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ», και το Ειδικό Σχέδιο «ΝΕΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ» δίνουν την ευκαιρία στα νοικοκυριά να χρηματοδοτηθούν με πολύ ευνοϊκούς όρους για τις σπουδές των παιδιών τους τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Πλεονεκτήματα και διευκολύνσεις του Οργανισμού

  • Κεφαλαιοποιεί τους τόκους μόνο μία φορά τον χρόνο.
  • Διασφαλίζει πως οι δανειολήπτες του εξασφαλίζουν πολύ χαμηλά ετήσια ασφάλιστρα για κάλυψη της ενυπόθηκης κατοικίας και για κάλυψη της ζωής των δανειοληπτών. Σήμερα, τα ετήσια ασφάλιστρα υποθήκης ανέρχονται σε €0,35 τη χιλιάδα (π.χ. κατοικία με ασφαλιστέα αξία €200.000 επιβαρύνεται με ετήσια ασφάλιστρα μόνο €70!). Η ασφάλεια ζωής κοστίζει €0,99 τη χιλιάδα (π.χ. για δάνειο €40.000 η επιβάρυνση με ετήσια ασφάλιστρα ανέρχεται σε €39,60 για κάθε άτομο). Για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, τα ασφάλιστρα καταβάλλονται από τον Οργανισμό στην αρχή του κάθε έτους. Τα ασφάλιστρα είναι ενσωματωμένα στη μηνιαία δόση του δανείου που καταβάλλουν οι δανειολήπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Με τον τρόπο αυτό, οι δανειολήπτες του Οργανισμού δεν καλούνται να καταβάλουν το σύνολο των ασφαλίστρων εφάπαξ, στοιχείο που τους διευκολύνει στον προϋπολογισμό των μηνιαίων τους δαπανών. Τα πολύ χαμηλά ασφάλιστρα συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση χαμηλού συνολικού κόστους δανεισμού για τους δανειολήπτες.
  • Παρέχει, υπό προϋποθέσεις, τη δυνατότητα μεταφοράς δανείων από άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Περισσότερες πληροφορίες και Έντυπα Αιτήσεων Δανείων μπορείτε να εξασφαλίσετε από την Ιστοσελίδα του Οργανισμού www.hfc.com.cy ή/και από τα κατά τόπους καταστήματα του Οργανισμού, ως ακολούθως:

Λευκωσία:

Γωνία Προδρόμου/Λεύκωνος 2

Τηλ.: 22-503333

Λεμεσός:

Φίλιου Ζαννέτου 2

Τηλ.: 25-855100

Λάρνακα:

Πηλίου 11-13, Quality Towers A

Τηλ.: 24-204800

Πάφος:

Αγίου Σπυρίδωνα 23

Τηλ.: 26-522730

Παραλίμνι:

1ης Απριλίου 162

Τηλ.: 23-202600

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Επόμενο άρθρο:

Αφιέρωμα

Ανδρέας Αναγιωτός: Το ΤΕΠΑΚ ως πρωτεργάτης της αριστείας

Ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, που περιλαμβάνει 15 προπτυχιακά, 23 μεταπτυχιακά και 12 διδακτορικά προγράμματα, αναγνωρισμένα από τους αρμόδιους οργανισμούς

11 / 13
Επιστροφή
στην αρχή