Ουαλία: Σεισμός 4,4 ρίχτερ - Ο μεγαλύτερος των τελευταίων δέκα χρόνων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που πλήττει τη χώρα εδώ και μία δεκαετία, ο οποίος, εντούτοις δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών σημειώθηκε χθες στη Βρετανία, η οποία έγινε αισθητή σε περιοχές της Ουαλίας και της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ανακοίνωσε το Βρετανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (BGS).


Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που πλήττει τη χώρα εδώ και μία δεκαετία, ο οποίος, εντούτοις δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με το BGS, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 20 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σουόνσι, στην Ουαλία.
 
Στην ανακοίνωση των σεισμολόγων επισημαίνεται ότι είναι η σφοδρότερη σεισμική δόνηση στη Βρετανία από το 2008. "Σεισμικές δονήσεις τέτοιου μεγέθους σημειώνονται στη Βρετανία μονάχα κάθε 2-3 χρόνια" ήταν το μήνυμα που ανήρτησε νωρίτερα στο Twitter το Βρετανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
 
Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Πανεπιστήμιο του Σουόνσι, το οποίο είχε οργανώσει σήμερα μια εκδήλωση γνωριμίας και ξεναγήσεων για υποψήφιους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Οπως φαίνεται, οι υπεύθυνοι του ιδρύματος προχώρησαν στην εκκένωσή του. Οι σεισμοί δεν αποτελούν συχνό φαινόμενο στη Βρετανία και σπανίως είναι ισχυροί. Η σεισμική δόνηση του 2008 στο Μάρκετ Ρέιζεν, στη βορειοανατολική Αγγλία, ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών.


Επιστροφή
στην αρχή