Ότι χειρότερο για ένα οδηγό τα team orders

AUTO /MOTORSPORTS
Ο Valtteri Bottas παραδέχτηκε πως τα team orders είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να ακούσει κάποιος οδηγός, του επιβλήθηκαν στο Μπαχέιν.

Ο Bottas κατάφερε να εκκινήσει σωστά από την pole, αλλά έπεσε στην δεύτερη θέση ύστερα από τα πρώτα pitstops. Ο οδηγός της Mercedes έχασε την θέση του δύο φορές από τον teammate του, o οποίος είχε διαφορετική στρατηγική. Στο τελευταίο στάδιο του αγώνα την ώρα που ο Hamilton είχε τρομερό ρυθμό προσπαθώντας να φτάσει τον Vettel από την τρίτη θέση, ο Bottas, δίχως να έχει τον ρυθμό να παλέψει για κάτι καλύτερο, αναγκάστηκε να αφήσει τον teammate του να περάσει. Όταν ζητήθηκε να σχολιάσει τα team orders, ο Bottas είπε: «Ειλικρινά σαν οδηγός αγώνων είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορείς να ακούσεις. Έτσι είναι τα πράγματα»

«Το σίγουρο είναι ότι το έκανα, καθώς υπήρχε πιθανότητα ο Lewis να μπορέσει να παλέψει με τον Sebastian. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, όμως η ομάδα το προσπάθησε, οπότε το καταλαβαίνω. Είναι σκληρό, αλλά έτσι είναι η ζωή. Δεν είχα ρυθμό σήμερα, πρέπει να βρούμε τον λόγο που έγινε αυτό το πράγμα». Στην συνέχεια, σχολίασε τι πήγε στραβά για τον ίδιο κατά την διάρκεια του σημερινού αγώνα, λέγοντας πως το βασικό πρόβλημα που είχε ήταν με την υπερστροφή του μονοθέσιου. «Ήταν ένας πραγματικά περίεργος αγώνας για μένα, είχα θέμα με τον ρυθμό σε όλη την διάρκεια του αγώνα,» είπε.

«Στο πρώτο stint είχαμε θέμα με την πίεση των ελαστικών, οπότε αυτό εξηγεί τα προβλήματα που είχα με το πίσω μέρος του μονοθέσιου, ωστόσο και στα επόμενα stint τα πρόβλημα συνεχίστηκαν. «Έδωσα μάχη με το τιμόνι, είχα υπερστροφή καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, για αυτόν τον λόγο είχα αργό ρυθμό, είναι πραγματικά κρίμα. Ο στόχος μου σήμερα ήταν να τερματίσω πολύ πιο ψηλά».

Τέλος, ο Bottas αναγνωρίζει πως αυτό το Grand Prix ήταν το καλύτερο που είχε στην ως τώρα πορεία του με την Γερμανική ομάδα: «Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές ήταν το καλύτερο Σαββατοκύριακο που είχα με την ομάδα, αλλά ξέρω πως έχω να κάνω πολλά πράγματα ακόμα».

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Άκρως ευχαριστημένοι στην Hyundai με τον Mikkelsen

Πολίτης Auto, 17:00 (τελευταία ενημέρωση 17:00)

AUTO

Μόνο νίκες είναι ο στόχος του Meeke

Πολίτης Auto, 16:42 (τελευταία ενημέρωση 16:42)

AUTO

Ψάχνει την πρώτη του νίκη στην Αργεντινή

Πολίτης Auto, 14:30 (τελευταία ενημέρωση 14:30)

Επιστροφή
στην αρχή