Όταν το «μπανανία» μοιάζει πια με κολακεία

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Σε μία μόνο μέρα μάθαμε ότι: ο Αλλοπρόσαλλος Β' μιλάει με την Παναγία, οι βουλευτές έχουν αόρατους βοηθούς και ο Χατζησάββας θα ήταν... σοφέρ Περδίκη!

«O Μακαριώτατος είπε πως η παρουσίαση της έκθεσης και του βιβλίου […] αποτελεί επιθυμία της ίδιας της Παναγίας». Ναι, ο Αθυρόστομος Βήτα.

Μιλούσε σε εγκαίνια έκθεσης θρησκευτικού περιεχομένου στην Πάφο και τους… αποκάλυψε αυτό που μόλις διαβάσατε. Και όχι. Δεν είναι το θέμα της Στήλης σήμερα και δεν θα το σχολιάσω. Βλέπετε, είναι πολιτική της Στήλης από ένα βαθμό σοβαρότητας του περιστατικού και πάνω να μην σχολιάζει. Θεωρώ πως δεν είναι πρέπον.

Εκτιμώντας δε τη σοβαρότητα του ως άνω κρούσματος φοβάμαι πως θα πρέπει να υιοθετήσω και τη χρήση του όρου «Μακαριώτατος» μαζί με όλα τα υπόλοιπα προσήκοντα (Φιλάργυρος Β’, Πασών των Τραπεζών κτλ). Ε, ναι έτσι. Πώς; Σε υπερθετικό βαθμό, φυσικά.

Διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο του σημερινού κειμένου δηλαδή, εσείς καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για… απλή μακαριότητα; Εγγυημένα και ενισχυμένα πράγματα!

Κι ας αλλάξουμε θέμα: Στη σελίδα τρία της έκδοσης σήμερα, υπάρχει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της Κάτιας Σάββα, ως συνέχεια στα όσα απίστευτα καταγράφονται με τα φαινόμενα αργομισθίας με βούλα μάλιστα της Βουλής. Το φαινόμενο δηλαδή να καταβάλλονται μισθοί για εργασία η οποία δεν προσφέρεται. Αλλού πέφτουν κυβερνήσεις. Εδώ μόνο δούλεμα.

Τι κι αν οι βουλευτές ειδικά της προηγούμενης Βουλής (πολλοί από τους οποίους είναι και στη νέα) άφηναν τα νομοσχέδια να στοιβάζονται με το αποτέλεσμα που όλοι θαυμάσαμε πέρσι σε εκείνες τις αξέχαστες τελευταίες συνεδρίες; Θυμάστε το μπάχαλο.

Όπως βέβαια θυμάστε και το φαινόμενο να περνούν τα «βολικά» ενόψει Εκλογών και να αφήνονται τα δύσκολα για τη «νέα» Βουλή.

Τι κι αν οι βουλευτές ακόμα περνούν διάφορα άλλα νομοσχέδια όταν είναι ολοφάνερο ότι είναι αντισυνταγματικά, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα με την ανευθυνότητα, την τσαπατσουλιά και τον λαϊκισμό τους;

Όσα κι αν κάνουν οι βουλευτές –και λίγα δεν τα λες- κατάφεραν μια χαρά να αντισταθμίσουν τις «μειώσεις» (σ.σ. τα εισαγωγικά όχι γιατί δεν ήταν τέτοιες, ήταν, αλλά ως μέτρο σύγκρισης με τις συνθήκες της υπόλοιπης κοινωνίας η οποία τέτοια λεφτά ούτε στον ύπνο της…), κατάφεραν να τις αντισταθμίσουν λοιπόν, με ένα όμορφο ψέμα!

Παίρνουν 1,025 ευρώ επιπλέον τα οποία παρουσιάζονται ως επίδομα για γραμματειακές υπηρεσίες. Αλλά πάνε στη δική τους τσέπη. Έτσι μπορούν να λένε πως ο μισθός μας είναι τόσα, χωρίς να αναφέρονται στο έξτρα χιλιάρικο (και διάφορα άλλα).

Το πλέον σκανδαλώδες είναι πως το ποσό αυτό, ενώ προορίζεται τάχα για να αμείβεται το πρόσωπο που θα τους προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές θεωρείται δική τους συντάξιμη απολαβή (!) και αυξάνει το ποσό της σύνταξής τους κατά 513 ευρώ το μήνα, στο δε φιλοδώρημα (σ.σ. το πουρμπουάρ για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που πρόσφεραν συνήθως στο λαό έως και κατά… 28,704 ευρώ εάν έχουν συμπληρώσει δύο θητείες!

Με άλλα λόγια για να μην πουν ότι τα παίρνουν οι ίδιοι, λένε ψέματα και αποδέχονται μέσω αυτών να αυξάνουν τη σύνταξή τους. Ίντα καλά!

Και μετά απορεί κανείς για το επίπεδο της χώρας και του κράτους ειδικά, ενώ κάποιοι θυμώνουν όταν λέμε πως κι αυτό ψευδοκράτος είναι στην ουσία, απλώς είχε τη φοβερή τύχη να αναγνωριστεί. Ένα κωλοχανείο.

Την ίδια ώρα, σχετική πάντα με το θέμα αλλά trashy light έτσι για να αλλάξουμε και διάθεση, ήταν και η είδηση της «κόντρας» του Σταύρου Χατζησάββα («Welcome friends to Cyprus») με τον Γιώργο Περδίκη.

Κόντρα φυσικά και δεν υπήρξε, έτσι το παρουσίασαν κάποια ΜΜΕ, απλά ο πρώτος κατήγγειλε τον δεύτερο ότι την εποχή που πέρασε (και) από τους Οικολόγους, ο Περδίκης (και άλλοι) του είχαν προτείνει λέει να τον γράψουν εκείνο ως οδηγό του.

Αλλά ο Χατζησάββας είχε, λέει, αρνηθεί. 

Το ερώτημα είναι γιατί ο συγκεκριμένος δεν το είχε καταγγείλει από τότε και επέλεξε τώρα να το κάνει μετά που έσκασε το θέμα με το ανεκδιήγητο όντως επίδομα σοφέρ για τον Περδίκη. Αν κρίνω και από τον τόνο που δίνει στη καταγγελία του ο… καταπέλτης Χατζησάββας, μάλλον αντιλαμβανόταν πόσο μύριζε αυτή η πρόταση. Παρότι στην οδήγηση θα είναι σίγουρα καλύτερος.

Από την άλλη, ακριβώς για αυτό, το βρίσκω πολύ τολμηρό εκ μέρους του Περδίκη να του προτείνει κάτι τέτοιο.

Σκεφτήκατε να είχε αποδεχθεί ο Χατζησάββας; Τον φαντάζομαι τον Περδίκη σε ένα αυτοκίνητο, κλεισμένο, σε ταξίδι για Πάφο λ.χ., με τον Χατζησάββα οδηγό να αρχίζει να «τραγουδά».

Εγώ δεν θα άντεχα. Με τα πόδια θα ήμουν άξιος να πάω για να γλιτώσω...!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Το Brexit και o Αναστασιάδης ως μάντης κακών

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 16:10 (τελευταία ενημέρωση 16:10)

ΑΠΟΨΗ

Ο συντηρητισμός των καθηγητών

ΠΟΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, 16:09 (τελευταία ενημέρωση 16:09)

ΑΠΟΨΗ

Σκότωσαν τις οικογένειες τους αλλά δεν σταμάτησαν τη φιλία των παιδιών

SEVGUL ULUDAG, 13:10 (τελευταία ενημέρωση 13:10)

Επιστροφή
στην αρχή