Όταν νομίζεις πως ο κόσμος είναι ηλίθιος

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Και απάνω που λέγαμε ότι η αλαζονεία τους δεν μπορούσε να τους οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα, ήρθε αυτό. Εν μέσω μάλιστα και νέας προσπάθειας εξαπάτησης

Κανόνας απαράβατος στην πολιτική: Όσο αλαζών και εάν είσαι, τον πήχη τον βάζεις πολύ ψηλά μόνο εάν είσαι βέβαιος για το αποτέλεσμα. Αλλιώς, εκτίθεσαι. Και μάλιστα διπλά. Ενίοτε και… πολλαπλά.

Ας όψεται όμως η άτιμη η αλαζονεία. Άσχημο πράγμα για πολιτικούς, ειδικά. Ίσως το μοναδικό πράγμα που είναι χειρότερο από την υπερτίμηση της εξυπνάδας τους και την ανάλογη υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου. Και εάν όλα αυτά ισχύουν μαζί, άστα να πάνε.

Η οικτρή αποτυχία της φιέστας του Νικόλα Παπαδόπουλου στο στάδιο Ελευθερία τις προάλλες, μαζί με τα όσα προηγήθηκαν αυτής και τα όσα την ακολούθησαν, είναι μια τρανή απόδειξη των πιο πάνω.

Μαζί και μια ακόμη απόδειξη της αδυναμίας ή και της αδιαφορίας του ιδίου και του επιτελείου του να αντιληφθούν πως ο κόσμος τελικά δεν είναι ηλίθιος. Πόσω μάλλον τόσο ηλίθιος όσο θεωρούν ότι είμαστε όλοι.

Όλα ξεκίνησαν με τους γνωστούς κομπασμούς και με ένα tweet του Χρύση Παντελίδη το οποίο, για να καταγράφουμε και τα θετικά, σκόρπισε άφθονο γέλιο αν και δεν ήταν αυτός ο σκοπός του. Το αποτέλεσμα όμως εκτιμάται.

Ο Χρύσης, λοιπόν, είχε γράψει στο twitter το εξής (περίπου) τετράστιχο: «Ακολουθεί δωρεάν πολιτική ποίηση: ’Απόψε θα γεμίσουμε εμείς το Ελευθερία, χωρίς να επιστρατεύσουμε καμία συναυλία, τον τόπο όσοι αγαπούν και θέτουν πάνω απ’ όλα, απόψε θα έρθουν μαζικά, ν’ ακούσουν μόνο Νικόλα’. (Ανώνυμος)».

Τόσο βέβαιος ήταν για την έλευση αμνών. Μόνο που οι αμνοί δεν είναι τόσοι όσοι νομίζει. Με αποτέλεσμα οι απλωμένες καρέκλες κάτω στο (μισό γήπεδο) να μείνουν σε μεγάλο βαθμό άδειες όπως βεβαίως και ολόκληρα κομμάτια της κερκίδας. Σε μία αποτυχημένη -παγκύπρια- εκδήλωση την οποία σημειώστε έκαναν… τέσσερα κόμματα.

Απτόητος, έκανε και tweet από το ουδόλως κολακευτικό για την εικόνα του υποψηφίου στάδιο, χρησιμοποιώντας και το επίθετο «κατάμεστο». Κάτι που διέψευδε και μάλιστα τραγικά ακόμα και η φωτογραφία που ανήρτησε.

Το τι ακολούθησε ήταν ίσως η πιο άβολη στιγμή, από τις πολλές που προκάλεσε στον εαυτό του το επιτελείο και ο υποψήφιος. Το ίντερνετ πήρε φωτιά με τον κόσμο που έκανε πλάκα, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες με τις άδειες κερκίδες του… κατάμεστου. Τόσο βέβαιος ήταν ο καημένος ότι μόνο δικοί τους είχαν πάει!

Πολλές φωτογραφίες ανέβηκαν μαζί με άλλες, με το ίδιο στάδιο την αμέσως προηγούμενη νύχτα, πραγματικά κατάμεστο στην εκδήλωση Μαλά. Με εκείνη του Νικόλα να μοιάζει με κηδεία από τη σύγκριση και να επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις.

Την παράσταση δε, έκλεψε το σχόλιο του συναδέλφου μας Γιώργου Ψυλλίδη της «Cyprus Mail» ο οποίος απάντησε στην ανάρτηση Παντελίδη: «Ρε Χρύση ο Κάρογιαν είσιεν παραπάνω στον γάμο του, ρε».

Η ατάκα έγινε viral σε μερικά λεπτά, όχι μόνο για την ευφυΐα του περιεχομένου της αλλά και για τη μοναδικότητα της μπηχτής. Υποκλιθήκαμε όλοι μας. Ταπεινά.

Και με το μόνο βέβαιο να είναι πως, εάν ο Χρύσης Παντελίδης αλλά και άλλα στελέχη δεν είχαν κάνει παρόμοιες παραπλανητικές αναρτήσεις νομίζοντας πως ο κόσμος είναι χαζός, το πράγμα δεν θα έπαιρνε τουλάχιστον αυτές τις διαστάσεις. Θα εισέπραττε μόνο αυτές του πήχη που λέγαμε.

Οι αναρτήσεις, βεβαίως, κόπηκαν απότομα μετά από το πρωτοφανές πατατράκ. Την επομένη όμως, ωσάν να ήθελαν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, οι μαθητευόμενοι μάγοι του Νικόλα ανασκουμπώθηκαν με το τραγικό επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει και ο Χρύσης. Το «χωρίς να επιστρατεύσουμε καμία συναυλία».

Διότι Χρύση μου, χρυσέ μου, όταν κάποιος θέλει να κάνει πολιτική δεν μπορεί -σοβαρά τουλάχιστον- να παραδέχεται δημόσια ότι ο λόγος που ένας πολιτικός και μάλιστα υποψήφιος Πρόεδρος απέτυχε να γεμίσει ένα κλειστό γήπεδο (με οπαδούς από όλη την Κύπρο...) όπως έκανε ο ανθυποψήφιός του την προηγούμενη, ήταν η απουσία τραγουδιστή!

Και συνεπώς πως ο κόσμος που πήγε για ακούσει -κατά το επιχείρημα πάντα- μια συναυλία ήταν περισσότερος από εκείνον που ήθελε να ακούσει «μόνο Νικόλα» (sic). Έναν Πρόεδρο wannabe, στην παγκύπρια εκδήλωση - κορύφωση της εκστρατείας του!

Αυτό είναι πολιτική αυτοχειρία.

Μιλάμε για το μεγαλύτερο fail που έχω δει εδώ και χρόνια. Και είναι και διπλό. Διότι παραδέχεται πως εάν έφερναν τραγουδιστή θα γλύτωναν το ρεζίλεμα το οποίο οι ίδιοι προκάλεσαν βέβαια σ’ αυτό τον βαθμό, με τις παραπλανητικές τους αναρτήσεις από εκεί, χωρίς ντροπή.

Λάθος. Τριπλό.

Διότι, πέρα από την παραδοχή της αποτυχίας, λέει στους ίδιους τους οπαδούς τους που δεν πήγαν ότι το έκαναν γιατί δεν τους έφεραν τραγουδιστή για να πάνε όπως έκαναν οι οπαδοί των άλλων.

Υποθέτω ότι ίσως να υπάρχουν και χειρότερες προσβολές για να κάνεις στους οπαδούς σου. Αλλά εκεί μπαίνουμε στο επίπεδο λέξεων που δεν γράφονται σε εφημερίδες, δεν είναι πρέπον.

Άνευ βωμολοχιών, ήταν σίγουρα το πιο προσβλητικό -και τατσίζικο- που θα μπορούσαν να πουν στους ανθρώπους.

Για να το απέφευγαν; Θα έπρεπε, πρώτον, να λειτουργεί στοιχειωδώς το πολιτικό τους μυαλό και να μην είναι μεθυσμένοι από την αλαζονεία τους και δεύτερον, να μην θεωρούν ότι οι οπαδοί τους και ο υπόλοιπος κόσμος που τους ακούει είναι ηλίθιος.

Μια ματιά στις αφίσες του συγκεκριμένου, αυτές όλες με τα εξωφρενικά και υποτιμητικά για τη νοημοσύνη του κόσμου «θα», δίνουν μια σαφή απάντηση ως προς το πόσο αδύνατο θα ήταν να συνέβαιναν. Και το πρώτο και το δεύτερο.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Πολιτικά ομιλούντες για τη Δικαιοσύνη και ποιοι πρέπει να παραιτηθούν;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 16:40 (τελευταία ενημέρωση 16:40)

ΑΠΟΨΗ

Μαθήματα από το Νταβός...Του Γιάννη Σεϊτανίδη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗΣ, 16:24 (τελευταία ενημέρωση 16:24)

ΑΠΟΨΗ

Μια σφαίρα του Ιούλη του ‘74 και οι πολιτειακές τιμές

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, 15:45 (τελευταία ενημέρωση 15:45)

Επιστροφή
στην αρχή