Όταν μπήκε στην Κυπριακή Βουλή ο Ιβάν Σαββίδης οπλοφορούσε;

ΑΠΟΨΗ /ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ο φωτογραφικός φακός κατέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο επιχειρηματίας είχε περασμένο στην κόξα, όπως λέμε στα κυπριακά, το πιστολάκι του

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης έχει ή δεν έχει άδεια οπλοφορίας

Πάντως στο γήπεδο της Τούμπας ο φωτογραφικός φακός κατέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ρωσοπόντιος επιχειρηματίας είχε περασμένο στην κόξα, όπως λέμε στα κυπριακά, το πιστολάκι του. Φέρεται δε, σύμφωνα με ισχυρισμούς των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ να είπε στο διαιτητή της αναμέτρησης Κομίνη «ότι πέθανε».   

Προς διερεύνηση των καταγγελιών, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης κατά του Ιβάν Σαββίδη και άλλων τεσσάρων ατόμων.

Το ερωτηματικό που τίθεται βέβαια είναι κατά πόσον ο κ. Σαββίδης οπλοφορεί γενικώς και ειδικότερα αν οπλοφορούσε όταν στις 28 Φεβρουαρίου όταν παρέστη στην ορκωμοσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ως επίσημος προσκεκλημένος.

Στη Βουλή ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει προσωπικές σχέσεις με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κάθισε δίπλα στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου Κώστα Κληρίδη.

Ρωτήσαμε πάντως τη Φρουρά της Βουλής και μας βεβαιώνουν ότι ο κ. Σαββίδης πέρασε από την αψίδα ελέγχου και ότι δεν οπλοφορούσε όταν μπήκε στο Κυπριακό κοινοβούλιο. Προφανώς λοιπόν το Κυπριακό Κοινοβούλιο δεν συγκρίνεται με το γήπεδο της Τούμπας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν ο κ. Σαββίδης βρέθηκε στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αγοράς του τηλεοπτικού σταθμού Tvone (πρώην Mega) που ανήκει στη Κυπριακή Εκκλησία.

Την πληροφορία αυτή δεν επιβεβαίωσε ποτέ ο τηλεοπτικός σταθμός TVONE ούτε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες θα συζητήσουν και άλλες πιθανές επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς η Αρχιεπισκοπή της Κύπρου είναι ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες του νησιού.

Μετά τον Ούγγρο επενδυτή στη Γεροσκήπου στη χορεία των επενδυτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου είναι δυνατόν να προστεθεί και ο κ. Ιβάν Σαββίδης. Οφείλει πάντως ο μακαριότατος να είναι προσεκτικός στις σχέσεις μαζί του. Κι αυτό διότι έχει πλέον αποδειχθεί με αποδείξεις και χαρτόσημα, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κυκλοφορεί και οπλοφορεί.


Επιστροφή
στην αρχή