Όταν μιλούν αυτοί για… ηλιθιότητα, πώς να μην γΕΛΑΜε όλοι;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Η φωτογραφία από τον αριστουργηματικό «Μεγάλο Δικτάτορα» του Τσάρλι Τσάπλιν, με τον ιστορικό πια μονόλογό του. Ο λόγος, στο σημερινό Υστερόγραφο.

Βγάζουν, χθες, ανακοίνωση οι Οικολόγοι Περδίκη και γράφουν το εξής προκαλώντας, θα έλεγα, σοκ μεγαλύτερο και από αυτό που μας επεφύλασσε τις προάλλες η Καμένη (για Ένωση) όταν μας είπε ότι φοβάται να ξαναπάει (και…) στην Τουρκία διότι την καταδιώκει τώρα (και…) το Αζερμπαϊτζάν, εκτός από τους Τούρκους και τους Αλβανούς χάκερς - τάχα.

Παρενθετικά: Η κατάσταση της Ελένης επιδεινούται. Στο κεφάλαιο ασφάλεια τουλάχιστον. Και έχω να σας υπενθυμίσω ότι την πληρώνουμε εμείς. Με τους δύο φρουρούς οι οποίοι έγιναν τρεις διότι λέει της κατέβασαν την ιστοσελίδα της.

Τέλος πάντων. Έγραψαν οι Οικολόγοι: «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα την ύπαρξη σελίδας στο κοινωνικό δίκτυο facebook η οποία τιτλοφορείται ως «Κίνημα Οικολόγων» Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών έχει ήδη πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική διαδικασία καταγγελίας στην Αστυνομία».

Όχι δεν θα σχολιάσω τον προσδιορισμό του τι εστί facebook -«κοινωνικό δίκτυο»- αρκούμενος αλλά και επικροτώντας το γεγονός ότι, ευτυχώς, δεν προχώρησαν παρακάτω με κάτι στο στυλ «στο κοινωνικό δίκτυο facebook το οποίο εμφανίζεται στο σύστημα που ονομάζεται διαδίκτυο, αγγλιστί ίντερνετ».

Σύμφωνοι, είναι θράσος να γράφεις το «Κίνημα Οικολόγων» και το «Περδίκης» χωρίς επεξήγηση και να εξηγείς τι εστί facebook.

Αλλά ας είναι!

Η ένστασή μου αφορά την καταγγελία στην Αστυνομία την οποία βρίσκω εντελώς λανθασμένη και απαράδεκτη για κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο θα έπρεπε να ήταν in the know που λένε και οι Εγγλέζοι, ως τέτοιο.

Διότι, αγαπητοί μου, όταν ανακαλύπτεις ότι κάποιος έχει αφιερώσει τόσο χρόνο και φαιά ουσία για να ανοίξει σελίδα στο facebook και να κάνει posts ως Κίνημα Οικολόγων με το έμβλημα αυτού του Κινήματος του Γιώρκου και όλα τα συναφή, δεν το καταγγέλλεις στην Αστυνομία. Τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας είναι που καλείς.

Σοβαρολογείτε τώρα; Μα, δηλαδή, υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που φαντασιώνεται ότι θα γίνει Περδίκης στη θέση του Περδίκη, κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας και είμαστε όλοι τραλαλί, τραλαλό; Πάτε καλά; (!)

Κι ας αλλάξουμε θέμα: Η ρητορική του εδώ γραφείου της υπόδικης συμμορίας των Ελλήνων νεοναζί, του «ΕΛΑΜ», όπως και ευρύτερα του νεοφασιστικού χώρου σίγουρα δεν είναι αυτό που θα περιέγραφε κανείς ως μνημείο εξυπνάδας. Εξ ου και το είδος που έλκει η ρητορική αυτή.

Οι φασίστες του ΕΛΑΜ, λοιπόν, εξέδωσαν μια ανακοίνωση με την οποία έκραζαν τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού διότι λέει (σ.σ. αναφερόμενοι στο ταξίδι του στην Άγκυρα) φωτογραφήθηκε «δίπλα από τους κατακτητές της πατρίδας» και διάφορα άλλα.

Αποκαλώντας την πράξη του «ηλιθιότητα».

Από εδώ και κάτω το κείμενο, πρακτικά, δεν απευθύνεται στο ΕΛΑΜ διότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα κατανόησής του εκεί. Μπορούμε όμως να το δούμε λίγο, οι υπόλοιπο όλοι. Έτσι δεν είναι; Έτσι. Και πρέπει.

Ο Άντρος Κυπριανού πήγε στην Άγκυρα προκειμένου να μιλήσει στο συνέδριο του Ιδρύματος Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Τουρκίας (TEPAV). Το γεγονός και μόνο ότι εκεί, στην τουρκική πρωτεύουσα, μπροστά σε ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, μπροστά στον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο, μπροστά σε ένα τέτοιο ακροατήριο, είπε αυτά που είπε, είναι πρωτοφανές στα χρονικά. Προσέξτε τη λέξη. Πρωτοφανές. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε ποτέ.

«Οι προκλήσεις από τουρκικά πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ, η επιθετική ρητορική και η πρόθεση για διενέργεια γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ δεν έχουν νομικό ή πολιτικό έρεισμα και σίγουρα δεν συμβάλλουν σε όσα διακηρύσσονται για ειρήνη και συνεργασία», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα και σας συνιστώ, αν δεν διαβάσατε τι είπε να το πράξατε.

Εάν θα φέρει κάτι από μόνο του; Όχι βέβαια. Αλλά λέει κάτι. Και είναι σημαντικό ως τοποθέτηση εκεί όπου έγινε. Όπως και οι όποιες επαφές και συζητήσεις με την ηγεσία της Άγκυρας άλλωστε σε αυτό ομοφωνεί η πολιτική ηγεσία.

Κάποιος με στοιχειώδες IQ μπορεί νομίζω να καταλάβει το γιατί. Κάποιος… χωρίς, φτάνει ως τη φωτογράφιση.

Όπως επίσης, εκδίδει ανακοινώσεις με τις οποίες αυτοεξυψώνεται ή καλύτερα αυτοϊκανοποιείται μέσα από αναφορές όπως: «γι’ αυτό το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο και οι θέσεις που μόνο αυτό εκφράζει, αποτελούν πρόβλημα για την Τουρκία και το ψευδοκράτος, αφού δεν εξυπηρετούν τις στρατηγικές τους επιδιώξεις».

Και μετά «Εξ ου και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό κόμμα της Κύπρου που βρίσκεται επίσημα στη λίστα των παράνομων και τρομοκρατικών οργανώσεων του κατακτητή» (sic). Και επίσημα έτσι; Όχι ανεπίσημα στη λίστα.

Δεν τους περνάει βεβαίως από το μυαλό ότι το καταγέλαστο παραμάγαζο εκείνου του ανθρωπόμορφου αρουραίου του Μιχαλολιάκου χρησιμοποιείται νυχθημερόν από την άλλη πλευρά αφού αυτοί οι (πραγματικά) ηλίθιοι τραμπουκισμοί και όλα τα άλλα που κάνουν είναι το καλύτερο επιχείρημα ενάντια στα όσα προσπαθεί να πει η δική μας πλευρά.

Και όπως και στα χρόνια των… γονιών τους, έτσι και τώρα, η όλη ρητορική της άλλης πλευράς βασίζεται σε απόλυτα πραγματικά γεγονότα. Σήμερα όχι τόσο σοβαρά και τραγικά, όσο τότε. Ακόμα. Αλλά εξίσου ακατανόητα στο είδος αυτών των ηλιθίων οι οποίοι εάν μπορέσουν και αφεθούν θα ολοκληρώσουν μια μέρα την καταστροφή που άρχισαν οι πατεράδες τους.

Οπότε, νομίζω πως όταν το ΕΛΑΜ διαλέγει… topics, το κεφάλαιο «ηλιθιότητα» δεν είναι στα δυνατά του χαρτιά.

Υστερόγραφο: Δεκατρία χρόνια μετά την εισαγωγή του ήχου στις ταινίες, ο Τσάρλι Τσάπλιν μίλησε -το 1940- για πρώτη φορά σε ταινία του, στον αριστουργηματικό «Μεγάλο Δικτάτορα». Εβδομήντα οκτώ χρόνια μετά, η ανθρώπινη άγνοια και βλακεία τον κάνει επίκαιρο όσο ποτέ...


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Αλυσοδεμένοι και ηλίθια βολεμένοι

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 22.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Ευρωεκλογές: Θα αλλάξουν τα πράγματα αυτή τη φορά

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 22.01.2019

ΑΠΟΨΗ

Πολιτικά ομιλούντες για τη Δικαιοσύνη και ποιοι πρέπει να παραιτηθούν;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 22.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή