Οροθετικοί: Υπομονή λόγω γραφειοκρατίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ίδια διαδικαστικά προβλήματα που καθυστέρησαν την καταβολή του επιδόματος τον Ιούλιο σε πέραν των 400 οροθετικών ατόμων παραμένουν ανεπίλυτα

Ούτε και τον Αύγουστο κατέστη εφικτό να πάρουν το επίδομά τους οι οροθετικοί που πληρούν τα κριτήρια για συμμετοχή στο σχέδιο κινήτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο με ισχύ από τον περασμένο Ιούλιο. Όπως πληροφορείται ο «Π», τα ίδια διαδικαστικά προβλήματα (τρόπος καταβολής επιδόματος, επιταγή ή έμβασμα λόγω εμπιστευτικότητας) που καθυστέρησαν την καταβολή του επιδόματος τον Ιούλιο σε πέραν των 400 οροθετικών ατόμων παραμένουν -αδικαιολόγητα- ανεπίλυτα μέχρι σήμερα αφήνοντας εκτεθειμένη και την κυβέρνηση.

Πλην όμως, η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που συνεπάγεται την καταβολή 300 ευρώ μηνιαίως από τον Ιούλιο, αντί του 2019 όπως ήταν η αρχική πρόταση των Υπ. Εργασίας και Υγείας του δίνει αναδρομική ισχύ. Έτσι, οι οροθετικοί που επικοινωνούν με τον «Π» ανησυχώντας ότι δεν θα πάρουν το επίδομα πρέπει να γνωρίζουν ότι και τον Σεπτέμβριο να καταστεί εφικτή η καταβολή, όσοι υπέβαλαν την αίτηση και πληρούσαν τα κριτήρια από τον Ιούλιο, θα πάρουν συνολικά 900 ευρώ.


Επιστροφή
στην αρχή