Επίσημη πρώτη για το νέο Υπουργικό - Ορκίστηκαν οι Υπουργοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το νέο Υπουργικό έδωσε σήμερα το πρωί τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως οι Υπουργοί υπόγραψαν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων.

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση έδωσε σήμερα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο ενώπιον του Προέδρου Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
Η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και η τελετή διορισμού κυβερνητικών αξιωματούχων, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων και μελών των οικογενειών των νέων Υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Το νέο Υπουργικό έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση και ακολούθως οι Υπουργοί υπόγραψαν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων.

Πρόεδρος Δημοκρατίας προς νέους Υπουργούς: «Πίστη στις δυνατότητές σας, τον επαγγελματισμό και την επιστημονική σας κατάρτιση»

Μιλώντας στο νέο Υπουργικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αποφάσισα να σας διορίσω στο Υπουργικό και άλλα αξιώματα που αναλαμβάνει διακυβέρνηση του τόπου. Έχω πίστη στις δυνατότητές σας, τον επαγγελματισμό και την επιστημονική σας κατάρτιση».

Επιπρόσθετα, τόνισε πως αναμένει μία ευρύτερη συνεργασία και πως μέσα από τις γνώσεις των Υπουργών, θα βγάλουν εις πέρας το δύσκολο έργο. Ευχήθηκε τέλος «καλή δουλειά».

 

ΥΠΕΞ: Οι νέοι Υπουργοί έχουν απόλυτη τη συναίσθηση της ευθύνης και των προσδοκιών

Στην αντιφώνησή του εκ μέρους του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι οι νέοι Υπουργοί έχουν απόλυτη τη συναίσθηση της ευθύνης και των προσδοκιών και ότι θα πρέπει να ανταποκριθούν στο έπακρο για να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που άρχισε πριν από πέντε χρόνια.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια επιδεικνύοντας το απαιτούμενο ήθος για να ανταποκριθούμε πλήρως στα καθήκοντά μας υπό τη δική σας καθοδήγηση και εποπτεία, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης. Πρόσθεσε ότι τους νέους Υπουργούς αναμένει πολύ σκληρή δουλειά και τόνισε ότι δεν χωράνε κομματισμοί, διακρίσεις ερασιτεχνισμοί αλλά η δουλειά θα γίνει για το γενικό συμφέρον του κυπριακού λαού» δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους Επιτρόπους, μετέβησαν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι.

Η σύνθεση του νέου Υπουργικού είναι η εξής: Υπουργός Εξωτερικών: Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Εσωτερικών: Κωνσταντίνος Πετρίδης, Υπουργός Οικονομικών: Χάρης Γεωργιάδης, Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού: Γιώργος Λακκοτρύπης, Υπουργός Εργασίας: Ζέτα Αιμιλιανίδου, Υπουργός Γεωργίας: Κώστας Καδής, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Κώστας Χαμπιαούρης, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης: Ιωνάς Νικολάου, Υπουργός Άμυνας: Σάββας Αγγελίδης, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων: Βασιλική Αναστασιάδου, Υπουργός Υγείας: Κωνσταντίνος Ιωάννου.


Επίσης, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω: Βασίλης Πάλμας, Υφυπουργός Ναυτιλίας: Νατάσα Πηλείδου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πρόδρομος Προδρόμου, Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κλέλια Βασιλείου. Επίσης, Προεδρικός Επίτροπος: Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Περιβάλλοντος: Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: Γιάννης Γιαννάκης και Επίτροπος Ισότητας των Φύλων: Ιωσηφίνα Αντωνίου. Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου ο Πέτρος Δημητρίου.  

Οι Υπουργοί υπογράφουν το Βιβλίο Διαβεβαιώσεων

Φωτογραφίες:Χρίστος Θεοδωρίδης

«Χάρτα Δεοντολογίας των Μελών της Κυβέρνησης»

Αμέσως μετά τη σημερινή τελετή διαβεβαίωσης τους, οι νέοι υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη  υπέγραψαν τον Κώδικα Δεοντολογίας, ήτοι την «Χάρτα Δεοντολογίας των Μελών της Κυβέρνησης», η οποία, όπως ορίζεται ρητά στο κείμενο, σε περίπτωση παραβίασης της, ο /η αξιωματούχος οφείλει να παραιτηθεί αμέσως
 
Μετά τη διαβεβαίωση των νέων Υπουργών, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας  παρέδωσε το διορισμό στους ακόλουθους κυβερνητικούς αξιωματούχους: Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Επίτροπο Προεδρίας, Επίτροπο Περιβάλλοντος, Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και Επίτροπο Ισότητας των Φύλων.

Πρώτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

 

Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής. Συγκεκριμένα στις 11.30 ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρέδωσε τη θέση στον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στην ίδια αίθουσα λίγο αργότερα, στις 11.45 ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου.
 
Εξάλλου, στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Άμυνας ο Χριστόφορος Φωκαΐδης παρέδωσε στον Σάββα Αγγελίδη και την ίδια ώρα, ο Κώστας Χαμπιαούρης παρέλαβε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από τον Κώστα Καδή.
 
Μισή ώρα αργότερα, στις 12.30μμ ο Ιωάννης Κασουλίδης αποχώρησε από το Υπουργείο Εξωτερικών και την ενεργό πολιτική, παραδίδοντας τη θέση του επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας στο Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Παράλληλα, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου παρέλαβε στις 12.30 τα νέα της καθήκοντα στο Υπουργείο  Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, και ένα τέταρτο αργότερα, στις 12.45, ο Μάριος Δημητριάδης παρέδωσε στη νέα Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.
 
Ακολούθως στη 1 μμ ο Κώστας Καδής διαδέχεται στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τον Νίκο Κουγιάλη, ενώ στη 1.45 μμ ο Γιώργος Παμπορίδης άφησε το πηδάλιο του Υπουργείου Υγείας στον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Brexit: Διεκδίκηση παραχωρήσεων από την ΕΕ το plan b της Μέι

Πολίτης News, 18:21 (τελευταία ενημέρωση 18:21)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕ: Κυρώσεις σε τέσσερις Ρώσους για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ

Πολίτης News, 18:11 (τελευταία ενημέρωση 18:11)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοιξε η διαδικασία αίτησης μόνιμης διαμονής για Ευρωπαίους στο ΗB

Πολίτης News, 17:48 (τελευταία ενημέρωση 17:48)

Επιστροφή
στην αρχή