Οριστικά στις 11 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Λουτ-Κοτζιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γύρω στις 17 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγή, αναμένεται η υποβολή της έκθεσης της Λουτ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Κλείδωσε για τις 11 Σεπτεμβρίου το ραντεβού της ειδικής απεστελμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Λονδίνο θα συναντηθεί, ενδεχομένως κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου, με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Σερ ‘Αλαν Ντάνκαν. Επίσης στις Βρυξέλλες, θα έχει συνάντηση ενδεχομένως στις 13 Σεπτεμβρίου, με την ‘Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

 

Υπενθυμίζεται πως η κ. Λουτ συνάντησε στην Αγκυρα τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 30 Ιουλίου, ενώ στις 23 Ιουλίου είχε χωριστές συναντήσεις στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Εξάλλου, οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή, η κ. Λουτ αναμένεται να υποβάλει στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες την έκθεσή της για τις διαβουλεύσεις της με τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό γύρω στις 17 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αφιχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στο περιθώριο της οποίας θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Η Λευκωσία, όπως δήλωσε στις αρχές Αυγούστου στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή, δεν αποκλείει την πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης μεταξύ Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, μετά τη Γενική Συνέλευση, αν ζητηθεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

 

 

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή