Οργανωμένοι γονείς: Οι συντεχνίες συμπεριφέρονται ξεδιάντροπα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Μέχρι και τη διακοπή των υπηρεσιών παιδαγωγών θα ζητήσουν οι γονείς, εάν οι συντεχνίες προχωρήσουν με απεργιακά μέτρα στα ολοήμερα σχολεία

Έχουμε θεσμικό ρόλο να εκπροσωπούμε όλους τους γονιούς της χώρας και τον ρόλο αυτό δεν θα τον εκχωρήσουμε σε κανένα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ως σε αναφορές των συντεχνιών ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ για το θέμα των ολοήμερων σχολείων.

Στην ανακοίνωση επικρίνονται οι συντεχνίες ότι συμπεριφέρονται "ξεδιάντροπα και απαράδεκτα" στους δέκα χιλιάδες μαθητές αλλά και στους είκοσι χιλιάδες εθελοντές γονείς που δεν θα έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

"Η Συνομοσπονδία μας ουδέποτε εκφράστηκε εναντίον των διεκδικήσεων του μέχρι πρόσφατα νεοσύστατου συνδέσμου των Παιδαγωγών και σε συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη στη Λεμεσό ζήτησε να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητικό για να αρχίσει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων των φορέων και να βρεθούν λύσεις", αναφέρει η Συνομοσπονδία.
 
Υπογραμμίζει πως δεν θα ανεχθεί να ταλαιπωρηθούν, αλλά και να χρησιμοποιηθούν, όπως αναφέρει, πέραν των δέκα χιλιάδων μαθητών αλλά και γονιών των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων της χώρας μας, θα καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο εάν η απόφαση του Συνδέσμου είναι να προχωρήσει σε απεργιακά μετρά και θα ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την διακοπή των υπηρεσιών των παιδαγωγών. Κάλεσε τον Σύνδεσμο Παιδαγωγών σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι στη λήψη βεβιασμένων μέτρων.


Επιστροφή
στην αρχή