Ως Non Paper και με διαφωνίες της ΔΗΚΚΙ η πρόταση των εκπαιδευτικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Στα χέρια της Κυβέρνησης βρίσκεται η αντιπρόταση των εκπαιδευτικών οργανώσεων επί του εγγράφου εργασίας της 7ης Σεμπτεμβρίου.

Την γραπτή αντιπρόταση στις προτάσεις της 7ης Σεπτεμβρίου που διατυπώθηκαν κατόπιν διαβουλεύσεων όλων των εμπλεκομένων στο Υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε εκ μέρους όλων των συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. Πιστεύεται ότι η αντιπρόταση των Εκπαιδευτικών θα οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου στην Παιδεία.

Κατόπιν συνεννόησης όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων η αντιπρόταση θα παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας ως non paper (δηλαδή δεν θα φέρει τα επίσημα διακριτικά των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων) και θα υπογράφεται εκ μέρους όλων από τον Φίλιο Φυλακτού ο οποίος λειτούργησε ως άτυπος διαπραγματευτής με την Κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες.

Η προσέγγιση αυτή αποφασίστηκε για δύο λόγους:

Πρώτον διότι οι Οργανώσεις αποδέχονται την εφαρμογή της απόφασης της 7ης Σεπτεμβρίου υπό διαμαρτυρία. Δεύτερον διότι την τελευταία στιγμή προέκυψε ρήγμα στη συνοχή της ΟΕΛΜΕΚ αφού η ΔΗΚΚΙ (συντεχνία καθηγητών του ΔΗΚΟ) δεν αποδέκτηκε τη συμφωνία. Θυμίζουμε ότι η ΔΗΚΚΙ αποτελεί μέρος της τριμερούς συμμαχίας των Εκπαιδευτικών (οι άλλες δύο είναι η Προοδευτική και η Νέα Πνοή) η οποία ελέγχει το Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ.

Η αντιπρόταση

Στην αντιπρόταση τους που κατά πλειοψηφία παρέδωσαν στον Κώστα Χαμπιαούρη οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με πληροφορίες μας αναφέρουν τα εξής:

1) Αποδοχή του πλαισίου της 7ης Σεπτεμβρίου υπό διαμαρτυρία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία

2)Αναδιατύπωση του άρθρου 4 της συμφωνίας για τις πιστώσεις για τις οποίες οι οργανώσεις επιμένουν υπό την προϋπόθεση βέβαια (και αυτό είναι το καινούριο στοιχείο διαλλακτικότητας) αν διαπιστωθεί ότι στο διάλογο εφ όλης της ύλης που θα ακολουθήσει ότι δικαιολογούνται.

3)  Έναρξη διαλόγου εφ όλης της ύλης για την παιδεία

4) Παροχή κινήτρων σε δασκάλους που έκλεισαν τα 58 έτη και σε καθηγητές τα 60 για πρόωρες αφυπηρετήσεις.

 
 
 

Επιστροφή
στην αρχή