Ώρα για μοντάρισμα στη Νέα Σαλαμίνα - Οι επιλογές σε κάθε θέση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έκλεισε τα κενά που υπήρχαν με την αποχώρηση κάποιων παικτών και το σημαντικότερο πλέον είναι η απόκτηση χημείας

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Δευτέρας 6/8)

 

Σε στάδιο μονταρίσματος αρχίζει να μπαίνει σιγά-σιγά η Νέα Σαλαμίνα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Το βασικό μέρος της προετοιμασίας στη Βουλγαρία έχει ολοκληρωθεί, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης είδε όσα ήθελε στα φιλικά που έγιναν εκεί και πλέον έχει άλλα τέσσερα για να αξιολογήσει το ρόστερ του και να πάρει τις αποφάσεις του…

Στις 8 Αυγούστου θα αναμετρηθεί φιλικά με τον Ερμή, στις 11 του μήνα με την Αναγέννηση Δερύνειας, στις 12 Αυγούστου με την Ομόνοια, ενώ στις 18 του μήνα είναι προγραμματισμένο το τελευταίο φιλικό πριν από την έναρξη της σεζόν με αντίπαλο τη Δόξα Κατωκοπιάς.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός φρόντισε να κλείσει τα κενά που δημιουργήθηκαν από την αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών και σαφώς το σημαντικότερο ζήτημα απ’ όλα είναι η απόκτηση χημείας, ειδικότερα στην αμυντική γραμμή.

Η Νέα Σαλαμίνα έχει μία εντελώς διαφορετική αμυντική τριάδα, στο σύστημα 3-4-3 που επέλεξε ουκ ολίγες φορές πέρσι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, κι αναμένεται να χρησιμοποιήσει και τη νέα περίοδο, όπως έδειξε και στα φιλικά παιχνίδια. Οι Κούσουλος, Νταμάχου και Καρώ αποτελούν παρελθόν, με τους Γκολομπάρτ, Ντομίνγκεζ, Χριστοφίδη και Φραγκέσκου να είναι τα νέα πρόσωπα, που πλαισιώνονται από τους νεαρούς Χατζηκωνσταντή και Νικόλα.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης δίνει τεράστια έμφαση σε αυτό το κομμάτι και είναι λογικό, από τη στιγμή που πρόκειται για μία εντελώς αλλαγμένη γραμμή, αν εξαιρέσουμε τον βασικό τερματοφύλακα (Βεσελόφσκι) και τους δύο βασικούς ακραίους μπακ χαφ (Μιντίκκης, Κορέια) της περσινής σεζόν, να χρειάζεται χρόνος προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη ομοιογένεια. Τα φιλικά παιχνίδια επί κυπριακού εδάφους αναμένεται να βοηθήσουν προς αυτόν τον σκοπό.

Το ρόστερ…

Αυτήν τη στιγμή το ρόστερ μοιάζει να είναι ολοκληρωμένο, με τον προπονητή να διαθέτει αρκετές λύσεις για κάθε θέση.

Τερματοφύλακες: Υπάρχουν οι Βεσελόφσκι, Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνου.

Κεντρικοί αμυντικοί: Πέντε οι λύσεις: Ντομίνγκεζ, Χριστοφίδης, Φραγκέσκου, Χατζηκωνσταντής, Νικόλα και Γκολομπάρτ. Για μια ομάδα που χρησιμοποιεί το 3-4-3 είναι απαραίτητη τουλάχιστον μια πεντάδα.

Ακραίοι αμυντικοί: Δύο σε κάθε πλευρά: Μιντίκκης και Σεργίου δεξιά, Κορέια και Νικολάου αριστερά.

Μέσοι: Σε αυτήν τη γραμμή υπάρχουν οι λύσεις των Νουρ, Μαργκάσα, Θεοδώρου, Λεμέσιου, Μ. Κουζάρη, Χ. Κουζάρη και Κωστή. Φυσικά, ως επιτελικός μπορεί να αγωνιστεί και ο Τιάγκο.

Ακραίοι επιθετικοί: Εδώ συναντάμε τους Τιάγκο, Ελουντού, Σιαθά και Παύλου, ενώ στα άκρα, υπό προϋποθέσεις, μπορεί κάποιες φορές να δούμε τον Σικόρσκι, ο οποίος έπαιξε ως ακραίος σε κάποια παιχνίδια στην Πάφο FC. Η φυσική του θέση βέβαια είναι στην κορυφή.

Σέντερ φορ: Τρεις οι λύσεις για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη όσον αφορά την κορυφή της γραμμής κρούσης και πρόκειται για τους Κίνγκσλεϊ, Σικόρσκι και Πική.


Επιστροφή
στην αρχή