Ομορφαίνει το έμπα της Πάφου...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο για την αναμόρφωση της εισόδου της Πάφου στον κυκλικό κόμβο των Κονιών.

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο για την αναμόρφωση της εισόδου της Πάφου στον κυκλικό κόμβο των Κονιών. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να τελειώσουν μέχρι τον Οκτώβριο και πριν αρχίσουν οι βροχοπτώσεις οι εργασίες για τη θεμελίωση της γέφυρας από την οποία θα διέρχονται οι αγωγοί των όμβριων υδάτων, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό. Πρόκειται για το δυσκολότερο τμήμα του έργου με το οποίο θα αλλάξει ριζικά η εικόνα στην είσοδο της πόλης. Τα έργα μέχρι στιγμής εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, σύμφωνα με παράγοντες του Δήμου Πάφου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν πολύ αξιόπιστο τον εργολάβο, ο οποίος μεταξύ άλλων κατασκεύασε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και το πράσινο σημείο της Πάφου που παραδόθηκε στις αρχές Ιουλίου.


Από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου ο κόμβος παρέμενε μέχρι τώρα ένα ακαλαίσθητο ρέμα, στο οποίο τοποθετούνταν διάφορες πινακίδες και τα στολίδια στη διάρκεια των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των Απόκρεων. Σχέδια αναμόρφωσης του κόμβου είχαν γίνει και παλιότερα, όμως λόγω κόστους δεν είχαν υλοποιηθεί. Τότε μάλιστα υπήρχε και δέσμευση της ΑΗΚ ότι θα συνέβαλλε ως αντισταθμιστικό μέτρο για την άδεια που της είχε παραχωρηθεί να ανεγείρει στην περιοχή τα κεντρικά της γραφεία.
Στις αρχές Ιουνίου υπογράφηκαν τα συμβόλαια με την ανάδοχο εταιρεία A.N. Ioannou Construction LTD για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση του Τερματικού Κυκλικού Κόμβου του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου», συνολικού κόστους 1.329.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος στόχος του δήμου είναι να αναμορφώσει την πόλη και να τη μετατρέψει σε πρότυπο. Επιδίωξη, όπως είπε, είναι το δομημένο περιβάλλον να είναι φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.


Επιστροφή
στην αρχή