Ομόνοια: Το πλήγμα και το στοίχημα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Ήταν και για τον ίδιο μια καλή ευκαιρία να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση και να βρει μια ομάδα που να τον υπολογίζει περισσότερο

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Kυριακής 2/9)

 

Αμέσως φρόντισε να καλύψει η Ομόνοια το κενό του παροπλισμένου Μάρκο Μότα όσον αφορά τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Ο 31χρονος Ισπανός μπακ Αλμπέρτο Λόρα, το όνομα του οποίου είχε διαρρεύσει από χθες το μεσημέρι, είναι ο παίκτης που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Ιταλό, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως χρειαστεί και να χειρουργηθεί.

Όπως έκανε γνωστό το «τριφύλλι», ο Μότα βρίσκεται ήδη σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Ιταλίας. Μάλιστα, στην επίσημη ενημέρωση διευκρινίζεται πως μετά από συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, αυτός θα παραμείνει εκτός της λίστας της Ομόνοιας, τουλάχιστον μέχρι να είναι έτοιμος. Κάτι που στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Ο τραυματισμός του Μότα αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την Ομόνοια και ας είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έφερε φέτος η ομάδα της Λευκωσίας σε αυτό το νέο της ξεκίνημα και ένας παίκτης που θα μπορούσε με την εμπειρία του να βοηθήσει.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» επιθυμούσαν να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα με τη μεταγραφή πριν από τις 6 Σεπτεμβρίου, οπότε και εκπνέει το περιθώριο για συνεργασία με άνεργους ποδοσφαιριστές. Ο Λόρα ήταν διαθέσιμος, οι Ισπανοί «μαέστροι» του προγραμματισμού της Ομόνοιας τον γνώριζαν και ήταν μια καλή περίπτωση.

Φυσικά, θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια είχε πολύ λίγες συμμετοχές με τη Χιχόν, στην οποία έχει περάσει όλη την καριέρα του. Πέρσι δεν έπαιξε παρά μόνο σε επτά αγώνες, ενώ πρόπερσι είχε περιοριστεί στις τέσσερις συμμετοχές.

Ήταν, λοιπόν, και για τον ίδιο μια καλή ευκαιρία να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση και να βρει μια ομάδα που να τον υπολογίζει περισσότερο. Το αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί μετά από μια διετή «καθίζηση» είναι κάτι που θα φανεί στο γήπεδο. Σίγουρα, πάντως, θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να εγκλιματιστεί με την ομάδα, αλλά και να είναι έτοιμος να μπει στο γήπεδο και να αγωνιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλμπέρτο Λόρα υπήρξε συμπαίκτης με τον Ίσμα Λόπες στη Χιχόν και πλέον οι δρόμοι τους θα συναντηθούν στην Κύπρο, με το νέο απόκτημα της Ομόνοιας να βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας.


Επιστροφή
στην αρχή