Ομόνοια: Ο πράσινος παλμός της κερκίδας το πιστεύει

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Οι φίλοι της Ομόνοιας αντιδρούν θετικά στα social media για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας...

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ» της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Πέμπτης 12/7)

Η τεχνολογία μας βοηθά και αυτήν τη φορά να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά το πώς οι Ομονοιάτες αντιλαμβάνονται πράγματα και καταστάσεις στην αγαπημένη τους ομάδα.

Αναφερόμαστε φυσικά στις αντιδράσεις πολλών οπαδών της ομάδας στα social media στα όσα συμβαίνουν, κυρίως τις τελευταίες μέρες. Και είναι ενθαρρυντικές ως προς τη νέα εποχή στην οποία ήδη βαδίζει εδώ και αρκετές εβδομάδες το λαοφιλές σωματείο της Λευκωσίας.

Το «τριφύλλι» έβαλε μπρος το βράδυ της Δευτέρας για τη νέα σεζόν, με όνειρα και φιλοδοξίες να επανέλθει σε πρωταγωνιστικές πορείες, και αν μπορέσει να διεκδικήσει και κάποιον εγχώριο τίτλο.

Μεγάλα λόγια είναι λογικό πως δεν θα ακούσουμε από το στόμα κανενός ή τουλάχιστον από επίσημα χείλη, αφού σε μια νέα αρχή είναι προτιμότερο η μπάλα να μένει χαμηλά και να χτίζεις σιγά-σιγά.

Ο κόσμος, όμως, που ήταν πάντα εκεί έχει την ανάγκη να δει καινούργια πράγματα και η αλήθεια είναι πως ήδη ίσως να έχει δει και περισσότερα και από αυτά που θα ανέμενε για την εποχή.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο κομμάτι της ενίσχυσης του ρόστερ, γιατί αυτό κάθε χρόνο άλλαζε σε μεγάλο βαθμό την τελευταία δεκαετία, όμως αποτελέσματα στο γήπεδο δεν είδε κανείς.

Ξεκινώντας από το ανανεωμένο «Ηλίας Πούλλος», είναι πολύ θετικά τα σχόλια για τα βελτιωτικά έργα που έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται στο προπονητικό κέντρο.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα της ίδιας της ομάδας, φαίνεται να υπάρχει πολλή εμπιστοσύνη, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή, προς το πρόσωπο του τεχνικού διευθυντή Άνχελ Γκόμεθ, αφού δείχνει να έχει τις γνωριμίες που απαιτούνται για να φέρνει καλούς ποδοσφαιριστές, ειδικότερα από την Ισπανία.

Το ισπανικό μοντέλο είναι το πρώτο που δοκιμάζεται επί εποχής Παπασταύρου και όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα. Ακόμα και οι δηλώσεις του νέου προπονητή κ. Ολίβα άρεσαν, αφού απέφυγε και αυτός τα μεγάλα λόγια και επικεντρώθηκε στο πώς η ομάδα θα γίνει πιο ελκυστική στο γήπεδο.

Αν και είναι γνωστές οι αντιδράσεις μερίδας οπαδών για τον επενδυτή και τη νέα εποχή, υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν πως ο κ. Παπασταύρου είναι ο άνθρωπος που θα αποτελέσει το άλφα και το ωμέγα της αλλαγής πορείας της Ομόνοιας.

Και γι’ αυτόν τα σχόλια αρκετών Ομονοιατών είναι θετικά, όμως μέχρι εκεί. Ούτε περιττός ενθουσιασμός, ούτε άλλες υπερβολές, αφού και αυτός θα κριθεί μέσα από τα αποτελέσματα.

Κατά τα άλλα, ο προγραμματισμός βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Κάποιοι από τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αποτελέσουν ηγετικές φυσιογνωμίες.

Θα το χρειαστεί αυτό η Ομόνοια, αν θέλει πραγματικά να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια. Όμως, όπως γράφουμε και πιο πάνω για όλους τους άλλους (επενδυτές, νέα διοίκηση, τεχνικό διευθυντή, προπονητές), ο καθρέφτης είναι μόνο το γήπεδο…


Επιστροφή
στην αρχή